E.ON Sverige AB

E.ON startar energibranschens första accelerator

Dela

Just nu genomgår energibranschen en radikal förändring där katalysatorerna stavas klimat, digitalisering och förändrat kundbeteende. För att kunna möta de nya förutsättningarna och dra nytta av dess möjligheter krävs nya grepp och en stor portion innovationskraft. Som ett led i detta startar E.ON nu en accelerator i Sverige i syfte att ”keep the future close”.

- Vi vill först och främst stärka vår innovationskultur och vår position som innovativt energibolag, samtidigt som vi vill vara i framkant med affärsmodeller som erbjuder smarta energilösningar med fokus på kundnytta. Dessutom kan vi som storbolag alltid lära oss av den snabbhet och rörlighet som präglar startupkulturen, säger Jonas Abrahamsson, koncernchef E.ON Sverige.

De idéer som kommer att antas till acceleratorprogrammet ska ha en energi-och hållbarhetskoppling. Tanken är att fånga upp idéer i väldigt tidig fas och accelerera utveckling av dem samt ge entreprenörerna coachning fram till dess att deras idéer kan kommersialiseras och övergå i bolagsform. De deltagande teamen får i huvudsak tre saker av E.ON; möjlighet att nå ut till våra 35 miljoner kunder i Europa, stöttning av erfarna E.ON-kollegor, samt finansiering under acceleratortiden.

- Agile är inte forskningsdrivet utan fokus är på kundnära utveckling av nya affärsidéer och affärsmodeller. Vi är övertygade om att det finns många bra idéer, som genom att dra nytta av den industriella kopplingen som vårt acceleratorprogram kommer att ha, kan realiseras och driva utvecklingen gällande smarta kundlösningar framåt, avslutar Jonas.

Acceleratorprogrammet är sex månader långt, därefter ska idéerna vara mogna nog att kommersialiseras för att vidarefinansieras i nästa steg. Det första programmet startade i februari och rekryteringen för nästa omgång med start i september sker under våren. 

För mer information se; eon.se/agile eller kontakta Monika Broel-Plater, 0703 921543

Nyckelord

Kontakter

E.ONs pressjour 040-25554024-timmarsservice för dig som är journalist. Telnr på denna sida är endast avsedda för journalister.Övriga hänvisas till Kundservice tel 020-222424 eller Felanmälan tel 020-880022.

Bilder

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Stora pengar att spara på rätt kunskap22.3.2018 10:00Pressmeddelande

Det svenska elnätet håller en hög standard. God elkvalitet och relativt få avbrott för den vanlige elanvändaren. Men för industrikunder med känslig utrustning, kan en genomlysning av företagets elsystem och proaktiva åtgärder, snabbt vara betald. En spänningsdipp är ett tapp i spänningen under en bråkdels sekund. Ofta är dessa dippar helt inom myndigheternas ramar för spänningskvalitet, men ändå kan de skapa bekymmer i produktionen.

Grönare fjärrvärme när E.ON ersätter fossil olja med förnybar bioolja i Norrköping15.3.2018 08:27Nyheter

Redan i dag är i stort sett all fjärrvärme som E.ON producerar och levererar i Norrköping återvunnen eller förnybar, men det finns en liten fossil andel kvar. Nu tar E.ON ett steg närmare sitt mål – att senast 2025 bara producera och leverera hundra procent återvunnen eller förnybar energi – och ersätter den fossila oljan i reservanläggningen Navestad med förnybar bioolja.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum