E.ON Sverige AB

E.ON testar optimerad energiförbrukning för livsmedelsbutiker

Dela

E.ON har utvecklat ett system som kan minska energiförbrukningen i butiker med upp till 35 procent. Nu ska tekniken användas skarpt i en tysk livsmedelsbutik.

Det energibesparande systemet håller koll på hur mycket energi som går åt till värme, ventilation, luftkonditionering, belysning och kylning och optimerar sedan energianvändningen.

Kontrollsystemet kan minska energiförbrukningen med upp till 35 procent.

I ett pilotprojekt ska tekniken nu provas ut i en av livsmedelskedjan real Supermarkts butiker i tyska Krefeld. Just livsmedelsbutiker är väldigt energiintensiva och därför kommer skillnaden att bli påtaglig med E.ONs kontrollsystem.

- Butikshandeln är en mycket konkurrensutsatt bransch och livsmedelsbutiken i Krefeld kommer att minska sina kostnader och sina koldioxidutsläpp som en följd av en lägre energiförbrukning, säger Anthony Ainsworth, vd för E.ON Energilösningar i Tyskland.

Här kan du läsa mer om pilotprojektet: 

https://www.eon.com/en/about-us/media/press-release/2019/pilot-project-eon-and-real-focus-on-energy-efficient-building-management.html

Kontakter

Markus Nitschke
T +49 201-184-4256
markus.nitschke@eon.com

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum