E.ON Sverige AB

E.ON utvecklar säker, smart och effektiv Smarta Hem-lösning tillsammans med Microsoft

Dela

E.ON och Microsoft har inlett ett samarbete med fokus på att utveckla en mjukvarulösning för hemmet som kommer att sätta en ny standard för Smarta-Hem marknaden. E.ON räknar med att kunna lansera den första produkten på marknaden i början av 2019.

Framtidens hem kommer att vara smart. Det smarta hemmet kommer att sänka energikostnaden och förbättra de boendes klimatavtryck, samtidigt som det tillåter en ökad frihet och bidrar till att på olika sätt förbättra vardagslivet. Den här visionen håller nu på att förverkligas genom ett samarbete mellan E.ON och Microsoft.

Den nya lösningen innebär nästa steg i teknikutvecklingen för Smarta Hem. Den fokuserar på användningen av energi och har som målsättning att samla all data från elektriska apparater i hemmet – inklusive värme- och kylsystem, solcellsinstallationer, batteri, eller laddare för elfordon – på en plattform, vilket kommer att göra det möjligt för kunder att få en tydlig och enkel överblick via en skärm (accessible dashboard) med enkla kontrollfunktioner. Fram till nu har olika system i hemmet kontrollerats och styrts via olika individuella appar som inte pratar med varandra. Med den här nya lösningen erbjuder E.ON ett centralt lättanvänt kontrollsystem för alla enhet med en enda app.

Genom att använda Artificiell Intelligens och Internet of Things (IoT) kommer plattformen att ständigt lära nytt och efterhand kunna utvecklas till en personlig assistent. E.ONs Smarta Hem-system kommer till exempel att kunna förutse när de som bor i huset väntas komma hem och i förväg ställa in önskad temperatur i rummen. Den kommer också att kunna ställa in energikonsumtionen så att enbart egen-producerade el används när det är möjligt.

Systemet kommer även att kunna hantera överskottsel från ett batteri eller ett solcellssystem, och sälja detta på marknaden om priset är högt och affären är fördelaktigt för den som äger huset. Därtill kommer systemet att kunna känna av när billig förnybar el finns tillgänglig på elnätet, om den el som produceras i hemmet inte räcker till. E.ON kommer att vara det första energiföretaget i Europa som kan erbjuda den här lösningen.

- Digitalisering, Internet of Things och Artificiell Intelligens ger oss nya möjligheter att erbjuda våra kunder ökad effektivitet och bekvämlighet. Som ett resultat av samarbetet med Microsoft, kommer vi att bidra till en tydlig förflyttning inom Smarta Hem marknaden, betonar Karsten Wildberger, som ingår i E.ONs globala koncernledning. Vi presenterar en lösning som tar alla delar av energianvändningen till en ny nivå. Vår lösning är baserad på bästa möjliga teknologi och kommer att vara under ständig utveckling.

En enorm mängd data lagras och krypteras i varje Smarta Hem box. Hög informationssäkerhet är ett måste. Datan skyddas av Microsoft Azure Sphere, Microsofts lösning för att skydda enheter som är uppkopplade mot internet.

Mer information om lösningen finns att läsa i det globala pressmeddelandet. Läs här

För mer information kontakta:

Markus Nitschke, Stakeholder Communication, E.ON SE

Telefon: +49 201 184-4256

Kontakter

Bilder

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

E.ON är ett av Europas största privatägda energibolag med cirka 40 000 anställda och bidrar till omställningen av ett hållbart samhälle. E.ON Sverige, där även Danmark ingår, producerar och levererar energi och energilösningar i form av el, gas, värme, kyla samt energirelaterade tjänster till en växande privat- och företagsmarknad. E.ON har mer än 32 miljoner kunder i Europa och Nordamerika och vi har investerat 11 miljarder euro de senaste tio åren i förnybara energikällor.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

E.ON lanserar webbserie för att utbilda svenska folket om klimatomställningen23.5.2019 13:46:47 CESTPressmeddelande

Prognoser visar att elbehovet i Sverige kommer fortsätta att öka till år 2035. Samtidigt är det av yttersta vikt att kraftigt minska utsläppen av växthusgaser och fasa ut fossila bränslen. Det kräver att alla hjälper till, men en undersökning visar att den svenska befolkningen har begränsad kunskap om våra gemensamt uppsatta hållbarhetsmål. Det vill E.ON råda bot på.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum