SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund

EP-kandidat (S) använder Tinderdata för att belysa integritetsfrågor

Dela

Socialdemokraternas kandidat till Europaparlamentet Linus Glanzelius väljer att använda alla hjärtans dag till att syna dejtingappen Tinder. Han begärde ut sin data från företaget — och insåg att EU behöver göra en del för att ge oss bättre insyn och kontroll över hur vår data kan användas.

I en debattartikel på SVT Opinion skriver Glanzelius om hur han begärt ut sin användardata från dejtingappen Tinder och hans slutsatser kring det.

- För mig är det här ett roligt sätt att uppmärksamma integritetfrågorna inför valet. Varje dag loggar miljontals svenskar in på olika sociala medier-plattformar, men väldigt få av är medvetna om vilken typ av data vi lämnar ifrån oss och hur företagen använder den. Det behövs en ökad transparens och här kan EU spela en avgörande roll, säger Linus Glanzelius.

Linus Glanzelius sitter sedan 2015 i SSU:s förbundsstyrelse.Han står på åttonde plats över Socialdemokraternas kandidater till Europaparlamentet.

Läs debattartikeln här: https://www.svt.se/opinion/jag-synade-tinder-pa-alla-hjartans-dag-detta-ar-vad-jag-sag
Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund
SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund
Sveavägen 68
11134 Stockholm

08-7144800http://www.ssu.se

Följ SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund

SSU tillsätter en granskningsfunktion för att säkerställa att alla förtroendevalda lever upp till våra värderingar1.11.2018 20:10:00 CETPressmeddelande

Alla som företräder SSU ska göra det på ett trovärdigt sätt i enlighet med vår ideologi och värderingar om alla människors lika värde. Under de senaste dagarna har det framkommit ny information om ett antal förtroendevalda i SSU som har haft extrema åsikter som står i strid med våra värderingar. Det är allvarligt och oacceptabelt. Därför väljer nu SSU-förbundet att införa ytterligare åtgärder utöver de som redan presenterats om bland annat att införa kandidatförsäkran. För att garantera att alla förtroendevalda för SSU står upp för våra värderingar i både ord och handling har SSU idag beslutat att tillsätta en granskningsfunktion - som kritiskt kommer att granska och säkerställa att förtroendevalda lever upp till våra principer. Syftet är att säkerställa att kandidatförsäkran kan föranleda skarpa åtgärder om den inte följs. – Förbundet kommer med kraft göra allt för att det inte ska finnas något som helst tvivel om att alla våra företrädare runt om i landet står upp för våra värderinga

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum