Region Örebro län

Erbjudande om en fast kontakt med läkaren

Dela

Från och med den 23 november kommer länets invånare att erbjudas en fast läkarkontakt på vårdcentralerna. Det fattade regionstyrelsen beslut om i dag.

- En så kallad fast läkarkontakt är en viktig del i utvecklingen av en god och nära vård och jag är glad över att vi nu kan erbjuda den möjligheten till länets invånare, säger Andreas Svahn (S), regionstyrelsens ordförande.

En patient befinner sig ofta i en utsatt ställning och det finns därför ett värde för patienten att själv kunna välja vem han eller hon vill ha som läkare. Den fasta läkarkontakten kommer att erbjudas när patienten begär det eller om det är nödvändigt för att tillgodose patientens trygghet, kontinuitet och säkerhet. En fast läkarkontakt ska även erbjudas personer som bor på Särskilt boende för äldre, SÄBO.

- En fast läkarkontakt inom primärvården bidrar till både trygghet och kontinuitet för patienten samtidigt som det förbättrar möjligheterna till en förtroendefull relation med den aktuelle läkaren, säger Andreas Svahn.

Förutom patienterna har primärvårdens läkare mycket att vinna på en fast kontakt, bland annat får de en bättre överblick och förutsättningar för en sammanhållen planering.

Kontakt

Andreas Svahn, ordförande i regionstyrelsen, telefon: 070-524 22 66

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Andreas Svahn, ordförande i regionstyrelsen
Andreas Svahn, ordförande i regionstyrelsen
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum