Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Eric Ericsons Kammarkör fyller 75 år

Dela

9 februari framträder Eric Ericsons Kammarkör i Västerås domkyrka. Konserten sker i samband med att kören firar sitt 75-årsjubileum

Eric Ericsons Kammarkör grundades 1945 av den då 27-årige Eric Ericson, och har sedan dess intagit en central plats i svenskt och internationellt musikliv. Hans och körens stora intresse att hela tiden hitta ny musik och nya arbetsområden gör att ensemblens repertoar än idag är mycket bred: från tidig musik till det allra senaste och nykomponerade.

För generationer svenska och internationella tonsättare har kören varit en idealensemble med sin typiska ”nordiska” klang och långt drivna virtuositet. På världsscenen hör kören till det absoluta toppskiktet av professionella ensembler, och har genom åren belönats med många utmärkelser. 

- Om vi skulle jämföra med sportvärlden, så kan vi säga att detta är det svenska landslaget som många gånger om vunnit VM! säger Johan Hammarström, ansvarig för musikverksamheten i Västerås domkyrka.

Efter Eric Ericsons bortgång 2013 har, vid sidan av svenska och internationella gästdirigenter, Fredrik Malmberg engagerats som chefdirigent. I söndagens konsert presenterar kören, under ledning av just Fredrik Malmberg, några av sina favoriter ur en diger repertoar på över 1 800 verk - med musik som spänner över 500 år. Bland kompositörerna finns bland annat Thomas Jennefelt, Palestrina, Ingvar Lidholm, Johannes Brahms och Benjamin Britten.

- Det är stor glädje och ära att hälsa den välrenommerade kören välkomna till Västerås domkyrka, där vi får följa med på en musikalisk vandring genom körens hela levnadshistoria, säger Johan Hammarström.

 

Västerås domkyrka - Söndag 9 februari kl 18.00

Konsertlängd 1 h 40 min (inkl. 20 min paus)

Entré 225-130 kr • För barn, upp till 18 år, betalas endast serviceavgift 10 kr vid förköp.

Förköp via ticketmaster.se / Biljettförsäljning i domkyrkan 1 h före konsert.

För mer information: Johan Hammarström, 021-81 46 19, johan.hammarstrom@svenskakyrkan.se

Nyckelord

Bilder

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 80 000 av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 26 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum