Schibsted

Eric Rosén ny Associate Editor på Aftonbladet

Dela

Aftonbladet stärker nu teamet med en ny roll som Associate Editor, biträdande redaktör. Eric Rosén, 38, har rekryterats till tjänsten och får ansvar för bland annat kommunikationsfrågor. Han kommer också att driva olika projekt och initiativ i det digitala mediehuset samt stärka Aftonbladets arbete med publicistiska och etiska frågor.

Eric Rosén, tillträdande Associate Editor på Aftonbladet. Foto: Magnus Sandberg
Eric Rosén, tillträdande Associate Editor på Aftonbladet. Foto: Magnus Sandberg

– Eric Rosén är en driven digital kraft, han förstår produkt och affär och är en erfaren publicist. Det gör honom perfekt för rollen och jag ser fram emot att jobba ihop, säger Aftonbladets publisher Lena K Samuelsson.

Eric Rosén har utvecklat och under drygt fem år drivit sajten Politism, som chefredaktör och ansvarig utgivare med helhetsansvar för bolaget. Han har tidigare arbetat som bland annat redaktör på Dagens Arena och som nyhetschef på Nyheter 24.   

– Vi arbetar just nu med att utveckla både vår interna kultur och förståelsen för vår digitala resa framåt. I det arbetet kommer Eric Rosén att vara en viktig länk som bidrar till att binda samman journalistiken, affären och den publicistiska idén till en tydligare kommunikativ helhet, säger Lena K Samuelsson.

Eric Rosén kommer att jobba tätt med henne och ledningsgruppen samt kunna representera Aftonbladet i olika externa sammanhang, i branschen och på konferenser.             

– Att få möjlighet att gå in och jobba med Aftonbladet under en avgörande tid, i ett medielandskap där så mycket förändras så snabbt, känns fantastiskt. Vi står inför otroligt spännande och utmanande år. Aftonbladet har en unik position att bygga vidare på och en lång resa att göra. För mig är det ett drömjobb att vara med och påverka hur den resan ser ut, säger Eric Rosén.

Eric Rosén tillträder sin nya tjänst den 8 november.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Eric Rosén, tillträdande Associate Editor, Aftonbladet. Tel: 070–474 22 51. E-post: eric.rosen@aftonbladet.se.
Lena K Samuelsson, publisher, Aftonbladet. E-post:lenak.samuelsson@aftonbladet.se.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Eric Rosén, tillträdande Associate Editor på Aftonbladet. Foto: Magnus Sandberg
Eric Rosén, tillträdande Associate Editor på Aftonbladet. Foto: Magnus Sandberg
Ladda ned bild

Om

Schibsted
Schibsted
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

08 - 725 25 00https://www.schibsted.com

Aftonbladet är Sveriges största nyhetskälla med 3,5 miljoner dagliga läsare och besökare. Aftonbladet finns på mobila plattformar, på webben, i TV online och som papperstidning. Aftonbladet ägs av mediekoncernen Schibsted Media Group (91 procent) och Landsorganisationen, LO, (9 procent). Aftonbladet har ca 350 anställda. Omsättningen 2017 var 1,9 miljarder kronor och vinsten 255 miljoner kronor.

 

Följ Schibsted

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Schibsted

Aftonbladet och Inizio fördjupar samarbetet14.3.2019 08:15:00 CETPressmeddelande

Aftonbladet och Inizio utvecklar nu samarbetet kring Schibsted/Inizios opinionspanel. Upplägget ger möjligheter till en modernare layout och bättre känsla när man svarar på undersökningarna. Dessutom breddas möjligheterna när det gäller vilka typer av undersökningar paneldeltagarna får svara på. ”Vi ser stora möjligheter att utveckla panelen, skapa nya intäkter – och nya insikter”, säger Karin Nelsson, senior rådgivare och partner, Inizio.

Schibsted Brand Studio stärker upp med två helt nya tjänster12.3.2019 14:52:35 CETPressmeddelande

För att vässa erbjudandet mot marknaden och fortsätta skapa prisvinnande innehåll stärker Schibsted Brand Studio nu upp verksamheten och tillsätter två helt nya tjänster. "Vi har lagt ett mycket framgångsrikt 2018 bakom oss och vill självklart fortsätta vara bäst. Därför känns de nya tjänsterna helt rätt för vår fortsatta framgång", säger Josefine Kvarnström, Director Schibsted Brand Studio & Insight.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum