Uppsala kommun

Erik Ojala ny chef för kommunala grundskolan

Dela

Utbildningsdirektör Susana Olsson Casas har utsett Erik Ojala till ny grundskolechef i Uppsala kommun. Ny avdelningschef för systemstöd blir Daniel Eskilson, utvecklingsstrateg för skolenheter på Statens institutionsstyrelse.

Erik Ojala, nuvarande förskolechef, blir ny grundskolechef. Foto Uppsala kommun
Erik Ojala, nuvarande förskolechef, blir ny grundskolechef. Foto Uppsala kommun

Erik Ojala kommer närmast från tjänsten som förskolechef i Uppsala kommun och har tidigare även varit gymnasiechef i kommunen.

– Jag tror att Eriks erfarenhet och egenskaper kommer väl tillpass inför de utmaningar skolan står inför. Det handlar bland annat om att stärka likvärdigheten i kommunens grundskolor, höja kunskapsresultaten för våra elever och satsa på arbetsmiljön, säger utbildningsdirektör Susana Olsson Casas.

En av landets största grundskolor
I Uppsala finns cirka 60 kommunala grundskolor med drygt 21 000 elever. Därmed har Uppsala kommun en av de största sammanhållna grundskoleförvaltningarna i hela Sverige.

– Jag ser fram emot utmaningen att leda Uppsala kommuns grundskolor. Från förskolan och gymnasiet tar jag med mig en god inblick i var grundskolans elever kommer ifrån och vad som väntar dem efteråt. Det perspektivet på utbildning hoppas jag kunna tillföra grundskolan, säger Erik Ojala.

Erik Ojala tillträder sin nya tjänst 1 oktober 2020. Han efterträder Ingela Hamlin som slutade i mars 2020. Under våren har Christina Stenhammar, chef för centrala elevhälsan, varit tillförordnad grundskolechef i kommunen. Rekrytering av ny förskolechef inleds omgående.

Ny chef för systemstöd
Utbildningsförvaltningen har även rekryterat Daniel Eskilson som ny avdelningschef för avdelningen systemstöd. Daniel kommer närmast från en tjänst som utvecklingsstrateg för de 22 skolenheterna inom Statens institutionsstyrelse (SIS). Han har lång erfarenhet inom skolan som gymnasielärare, rektor, biträdande utbildningsdirektör på AcadeMedia och vice vd och kvalitetschef på Vittraskolorna.

– Jag är glad över att få välkomna Daniel till Uppsala kommun. Han kommer att bli en viktig kraft i att utveckla vårt systematiska kvalitetsarbete, fortsätta det goda ledarskapet för systemstöd och fortsätta utveckla relationerna med fristående och kommunala huvudmän, säger Susana Olsson Casas.

Avdelningen för systemstöd har cirka 60 medarbetare och ansvarar bland annat för uppföljning och analys, tillsyn och myndighetsfrågor samt för antagning till förskola och skola. Daniel Eskilson tillträder 7 september och efterträder Annbritt Öqvist som går i pension.

Nyckelord

Kontakter

Susana Olsson Casas, utbildningsdirektör Uppsala kommun
Telefon: 018-727 79 99
E-post: susana.olsson-casas@uppsala.se

Erik Ojala, tillträdande grundskolechef Uppsala kommun
Telefon: 018-727 27 97
E-post: erik.ojala@uppsala.se

Eva Kjeller, presskommunikatör
Mobil: 072-596 9010
eva.kjeller@uppsala.se

 

Bilder

Erik Ojala, nuvarande förskolechef, blir ny grundskolechef. Foto Uppsala kommun
Erik Ojala, nuvarande förskolechef, blir ny grundskolechef. Foto Uppsala kommun
Ladda ned bild
Daniel Eskilson blir ny avdelningschef för systemstöd på utbildningsförvaltningen. Foto Thomas Svensson
Daniel Eskilson blir ny avdelningschef för systemstöd på utbildningsförvaltningen. Foto Thomas Svensson
Ladda ned bild

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Pressinbjudan: Invigning av Företagslabbet24.9.2020 11:11:36 CESTPressinbjudan

Onsdag 30 september invigs Företagslabbet i Gottsunda centrum Företagslabbet arbetar för att fler ska kunna förverkliga sina företagsidéer och bli egna företagare. Det skapar fler jobb i Uppsala. Företagslabbet drivs av Uppsala kommun, Almi Företagspartner och Region Uppsala. Under invigningen ger komikern Özz Nüjen en inspirerande stand up-show där han berättar om motgångar han stött på och hur han hanterat dem. Även Mohamad Hassan, ordförande arbetsmarknadsnämnden och Charlotte Skott, näringslivsdirektör i Uppsala kommun kommer att hålla tal under invigningen. Media inbjuds att delta i invigningen, tid för intervjuer kommer att finnas. Datum: 30 september Tid: 16.00-18.00 Plats: Marknaden i Gottsunda centrum Viktigt att media föranmäler sig då detta event har ett begränsat antal platser. På invigningen deltar max 50 personer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum