Naturvetarna

Erik Petré blir ny förbundsordförande i Naturvetarna

Dela

Den nya förbundsstyrelsen i Naturvetarna har beslutats vid förbundets kongress. Ny förbundsordförande är Erik Petré, VD i skogsförvaltningsbolaget Häradskog.

Erik Petré, ny förbundsordförande Naturvetarna
Erik Petré, ny förbundsordförande Naturvetarna

Naturvetarnas kongress den 9-10 november har fattat beslut om en ny förbundsstyrelse för perioden 2019-2021.

Den nya förbundsstyrelsen består av följande ledamöter:

Erik Petré, förbundsordförande (nyval), jägmästare; VD Häradskog
Kerstin Andersson, disputerad inom immunkemi; Senior Manager CoupaU, Coupa Software
Melica Cliffoord (nyval), fil mag miljövetenskap; handläggare Länsstyrelsen Östergötland
Patriq Fagerstedt, disputerad inom neurovetenskap; forskningssekreterare Vetenskapsrådet
Felicia Heiligers (nyval), student Master of Science i Hållbar Stadsutveckling Irene Kamnert (nyval), molekylär genetiker; verksamhetsledare Hushållningssällskapet
Barnabas Kolumban (nyval), molekylärbiolog, biomedicin, ; biomedicinsk analytiker Region Skåne
Ewa Lavett (nyval), ekolog; marinekolog Länsstyrelsen i Västra Götalands län
Mats Linde, agronom; intendent Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU)
Elin Olofsson (nyval), jägmästare; verksamhetsutvecklare Marknad SCA
Pär-Olof Stål, biolog; nationell och internationell skogs- och miljöpolitik Näringsdepartementet

Förbundsordförande med bred erfarenhet. Erik Petré har en bred erfarenhet, både som yrkesperson i ledande befattningar och av fackligt arbete. Han är sedan 2009 VD i Häradskog och har dessförinnan varit konsult i eget bolag samt haft ledande befattningar i Forbo Parkettfabrik. Han är dessutom sekreterare i Sveriges Häradsallmänningsförbund.

Erik Petré har också varit ledamot i valberedningen i dåvarande Skogs- och Lantarbetsgivareförbundet (SLA), idag Gröna Arbetsgivare. Under perioden 2003-2005 var han ordförande i Skogsakademikerna, ett mindre förbund som sedan 2009 har uppgått i Naturvetarna.

För vidare information:
Johan Ahlgren, chef Kommunikation och påverkan, Naturvetarna, tfn 08-466 24 05 eller 073-366 24 05

Kontakter

Bilder

Erik Petré, ny förbundsordförande Naturvetarna
Erik Petré, ny förbundsordförande Naturvetarna
Ladda ned bild

Om

Naturvetarna är fackförbundet för akademiker inom naturvetenskap. Vi coachar, företräder och stöttar naturvetare på hela arbetsmarknaden, från studietiden och genom hela arbetslivet.

Vi har 33 000 medlemmar inom life science, jord, skog och miljö, de fysiska vetenskaperna, matematik och data. Som expert på naturvetares kompetens och arbetsmarknad erbjuder vi specialiserad service och rådgivning kring karriär, lön och arbetsvillkor. Tillsammans med andra fackliga organisationer förhandlar vi kollektivavtal som reglerar villkoren på svensk arbetsmarknad.

Naturvetarna är ett partipolitiskt obundet fackförbund inom Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, vars förbund organiserar medlemmar efter utbildningsområde.

Följ Naturvetarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Naturvetarna

Naturvetarna för dialog med Region Värmland om medarbetarnas utveckling23.5.2019 08:17:00 CESTPressmeddelande

Många medarbetare vittnar om bristande utvecklingsmöjligheter inom hälso- och sjukvården, samtidigt som de medicinska och tekniska förändringarna i verksamheten sker snabbt. Arbetsgivare som Region Värmland måste bli bättre arbetsgivare och skapa förutsättningar för att attrahera, utveckla och behålla sin personal. I sin satsning på hälso- och sjukvårdssektorn besöker fackförbundet Naturvetarna i dag Region Värmland för att föra dialog om naturvetares roll och kompetens inom sektorn för att skapa en effektivare hälso- och sjukvård.

Naturvetarna för dialog med Region Stockholm om kompetensförsörjning9.5.2019 06:30:00 CESTPressmeddelande

Ökad digitalisering, utvecklad diagnostik och fler individualiserade behandlingar gör att nya kompetenser behövs inom hälso- och sjukvården. För att klara kompetensförsörjningen och genomföra nödvändiga organisatoriska förändringar, måste regioner som arbetsgivare skapa en attraktiv och inkluderande utvecklingskultur. I Naturvetarnas satsning på hälso- och sjukvårdssektorn besöker förbundet under maj månad fyra sjukhus i Region Stockholm och för dialog om naturvetares roll och kompetens inom sektorn.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum