Naturvetarna

Erik Petré blir ny förbundsordförande i Naturvetarna

Dela

Den nya förbundsstyrelsen i Naturvetarna har beslutats vid förbundets kongress. Ny förbundsordförande är Erik Petré, VD i skogsförvaltningsbolaget Häradskog.

Erik Petré, ny förbundsordförande Naturvetarna
Erik Petré, ny förbundsordförande Naturvetarna

Naturvetarnas kongress den 9-10 november har fattat beslut om en ny förbundsstyrelse för perioden 2019-2021.

Den nya förbundsstyrelsen består av följande ledamöter:

Erik Petré, förbundsordförande (nyval), jägmästare; VD Häradskog
Kerstin Andersson, disputerad inom immunkemi; Senior Manager CoupaU, Coupa Software
Melica Cliffoord (nyval), fil mag miljövetenskap; handläggare Länsstyrelsen Östergötland
Patriq Fagerstedt, disputerad inom neurovetenskap; forskningssekreterare Vetenskapsrådet
Felicia Heiligers (nyval), student Master of Science i Hållbar Stadsutveckling Irene Kamnert (nyval), molekylär genetiker; verksamhetsledare Hushållningssällskapet
Barnabas Kolumban (nyval), molekylärbiolog, biomedicin, ; biomedicinsk analytiker Region Skåne
Ewa Lavett (nyval), ekolog; marinekolog Länsstyrelsen i Västra Götalands län
Mats Linde, agronom; intendent Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU)
Elin Olofsson (nyval), jägmästare; verksamhetsutvecklare Marknad SCA
Pär-Olof Stål, biolog; nationell och internationell skogs- och miljöpolitik Näringsdepartementet

Förbundsordförande med bred erfarenhet. Erik Petré har en bred erfarenhet, både som yrkesperson i ledande befattningar och av fackligt arbete. Han är sedan 2009 VD i Häradskog och har dessförinnan varit konsult i eget bolag samt haft ledande befattningar i Forbo Parkettfabrik. Han är dessutom sekreterare i Sveriges Häradsallmänningsförbund.

Erik Petré har också varit ledamot i valberedningen i dåvarande Skogs- och Lantarbetsgivareförbundet (SLA), idag Gröna Arbetsgivare. Under perioden 2003-2005 var han ordförande i Skogsakademikerna, ett mindre förbund som sedan 2009 har uppgått i Naturvetarna.

För vidare information:
Johan Ahlgren, chef Kommunikation och påverkan, Naturvetarna, tfn 08-466 24 05 eller 073-366 24 05

Kontakter

Bilder

Erik Petré, ny förbundsordförande Naturvetarna
Erik Petré, ny förbundsordförande Naturvetarna
Ladda ned bild

Om

Naturvetarna är fackförbundet för akademiker inom naturvetenskap. Vi coachar, företräder och stöttar naturvetare på hela arbetsmarknaden, från studietiden och genom hela arbetslivet.

Vi har 32 500 medlemmar inom life science, jord, skog och miljö, de fysiska vetenskaperna, matematik och data. Som expert på naturvetares kompetens och arbetsmarknad erbjuder vi specialiserad service och rådgivning kring karriär, lön och arbetsvillkor. Tillsammans med andra fackliga organisationer förhandlar vi kollektivavtal som reglerar villkoren på svensk arbetsmarknad.

Naturvetarna är ett partipolitiskt obundet fackförbund inom Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, vars förbund organiserar medlemmar efter utbildningsområde.

Följ Naturvetarna

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Naturvetarna

Naturvetarna satsar på sin tidning16.2.2018 07:00Pressmeddelande

Första numret av nya Naturvetaren har släppts. Med ett mindre format, en modernare design och ett förändrat innehåll vill Naturvetarna nå fler läsare. Här kan du läsa tidningen. – Att ge ut en tidning är viktigt för Naturvetarna. Vi berättar om hur naturvetare bidrar till samhällsutvecklingen, i allt från frågor om miljö och klimat till nya smarta läkemedel och matförsörjning. Det gör tidningen intressant för fler än naturvetare, säger Johan Ahlgren, chef Kommunikation och påverkan på Naturvetarna. Tidningen speglar naturvetare i deras olika roller som till exempel forskare, rådgivare, chef, produktutvecklare och inspektör. I det första numret skriver vi om en statsinspektör på Livsmedelsverket, som jagar matfuskare. Matbedrägerier omsätter stora belopp, som inte bara gör att folk blir lurade. De riskerar också att bli sjuka av bland annat kött som har smugglats in i landet utan att det har kontrollerats av myndigheter. – Det är ett bra exempel på hur naturvetare bidrar till samhällsut

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum