Dagens Samhälle

Erik Pettersson blir ny nyhetschef på Dagens Samhälle

Dela

Dagens Samhälle värvar Erik Pettersson från Atl, lantbrukets egen affärstidning. Han ska medverka till tidningens digitala transformation. Han tillträder senast i september.

Erik Pettersson, Dagens Samhälles nya nyhetschef
Erik Pettersson, Dagens Samhälles nya nyhetschef


– Erik har varit drivande i att ställa om Atl från en analog tidningsprodukt till en framgångsrik digital utgåva och tidning. Jag är väldigt glad över att han vill vara med i vår digitala transformation och driva fram god och unik journalistik, säger Olov Carlsson, chefredaktör och vd på Dagens Samhälle.

Erik Pettersson har under mer än 20 år arbetat som journalist. Han kommer senast från rollen som webbredaktör och reporterchef på lantbrukets egen affärstidning Atl. Dessförinnan har han bland annat jobbat som chefredaktör på mjölkföretagarnas tidning, som nyhetschef och Londonkorrespondent på Expressen samt på Enköpings-Posten.

– Dagens Samhälle har ett väldigt gott renommé och jag ser fram emot att tillsammans med medarbetarna fortsätta utveckla journalistiken och driva tidningen framåt, kommenterar Erik Pettersson.

Rekryteringen är en del av Dagens Samhälles redaktionella offensiv. Där ingår även värvningen av Johan Ekman som ny researcher, Monica Kleja som ny reporter och Margit Silberstein som ny krönikör.

I förra veckan offentliggjordes också det strategiska samarbetet med marknadskonsult- och databasföretaget Doublecheck. Syftet med samarbetet är att utveckla den redaktionella granskningen av den offentliga marknaden, samtidigt som det ger möjlighet att utveckla nya tjänster och produkter för tidningens målgrupper.

Kontakter

Olov Carlsson
Vd och chefredaktör
Tel 08-452 73 01
Mobil 070-300 29 88
oc@dagenssamhalle.se

Bilder

Erik Pettersson, Dagens Samhälles nya nyhetschef
Erik Pettersson, Dagens Samhälles nya nyhetschef
Ladda ned bild

Om

Dagens Samhälle
Dagens Samhälle
Besöksadress: Götgatan 14
118 82 Stockholm

08-452 73 00http://www.dagenssamhalle.se

Följ Dagens Samhälle

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dagens Samhälle

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum