Expressen

Erik Wiman går till Expressen

Dela

Erik Wiman, mångfaldigt prisbelönad reporter på Aftonbladet, går till Expressen.

Erik Wiman ansluter nu till Expressens grävgrupp. Foto: Jonas Eng
Erik Wiman ansluter nu till Expressens grävgrupp. Foto: Jonas Eng

– Jag ser på journalistik som historieskrivning. Det är vi som berättar historien om vår tid och det är ett uppdrag jag är ödmjuk inför. Jag har haft privilegiet att få göra det i Sverige och över hela världen. Min drivkraft är alltid att lyfta fram enskilda människor oavsett om det gäller en granskning hemma i Sverige eller när jag bevakat krig och konflikter utomlands, säger Erik Wiman.

På Aftonbladet har Erik Wiman, 43, belönats med såväl Röda korsets journalistpris, bland annat för rapporteringen om kriget mot IS, som Wendelapriset för reportagen om hemlösa Pekka och Matte.

Nu ansluter han till Expressens grupp för undersökande journalistik, med fokus på uppdrag i Sverige.

Christian Holmén, grävchef på Expressen:

– Erik Wiman är en mycket driven reporter och en fantastisk stilist, jag är väldigt glad att han valt att ansluta sig till Expressens grävgrupp. De egna agendasättande granskningarna är en central del i vår journalistik och vi lägger stora resurser på det på alla våra tre redaktioner, i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Under flyktingkatastrofen rapporterade Erik Wiman från de gula båtarna på Medelhavet, som besättning och reporter. Men också, tillsammans med fotografen Magnus Wennman, från krigets Syrien där dokumentärfilmen ”Calling Silva”, om två flickor som skilts åt av kriget, prisades internationellt i Picture of the year. Duons rapportering i ”What’s on the plate’, om svältens offer, har också prisats i Sverige och internationellt.

Erik Wiman börjar på Expressen den 1 december.

– Expressen satsar på egen fördjupande kvalitetsjournalistik och det är ett innehåll som jag ser mycket fram emot att bidra till. Jag är stolt över mitt uppdrag och att få arbeta med några av landets bästa som jag har sett upp till under lång tid, säger Erik Wiman.

Nyckelord

Kontakter

Magnus Alselind, redaktionschef, 070-631 99 01, magnus.alselind@expressen.se

Bilder

Erik Wiman ansluter nu till Expressens grävgrupp. Foto: Jonas Eng
Erik Wiman ansluter nu till Expressens grävgrupp. Foto: Jonas Eng
Ladda ned bild

Om

Expressen
Expressen
Gjörwellsgatan 30
105 16 Stockholm

08-738 30 00http://www.expressen.se

Expressen är ett ledande mediehus i alla kanaler. Med redaktioner i Stockholm, Göteborg och Malmö rapporterar vi dygnet runt i mobil, sajt, tv, sociala medier och den tryckta tidningen.

Vår prisbelönta journalistik roar, oroar och förargar. Precis som den har gjort sedan starten 1944.

Följ Expressen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Expressen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum