Brynäs IF

Erika Grahm till Brynäs IF

Dela

Landslagsspelaren Erika Grahm har skrivit ett kontrakt med föreningen för spel två säsonger och vid sidan av rollen som spelare kommer hon få en nyckelposition i föreningens nysatsning på tjej- och damverksamheten.

Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Landslagsspelaren Erika Grahm har skrivit ett kontrakt med föreningen för spel två säsonger, med start säsongen 18/19.

Erika Grahm född 1991, kommer närmast från spel i SDHL-klubben Modo Hockey där hon spelat och varit verksam sedan säsongen 2005/2006.

Grahm kontrakteras för spel i Brynäs IF:s SDHL lag och vid sidan av rollen som spelare kommer hon få en nyckelposition i föreningens nysatsning på tjej- och damverksamheten.

-Vi vill ge Erika förutsättningar att fortsätta sin elit- och landslagssatsning på högsta nivå och samtidigt ta nästa steg i karriären vid sidan av isen. Vi har därför erbjudit Erika en helhetslösning som spelare i Brynäs IF:s SDHL-lag och även rollen som verksamhetsutvecklare för vår tjej- och damverksamhet. Erika och Brynäs IF:s gemensamma mål är att hon under tiden växer och utvecklas i föreningen för att i framtiden bli sportchef för Brynäs IF, berättar Johan Cahling, direktör för hållbarhet och varumärkesutveckling Brynäs IF.

Erika Grahm flyttar till Gävle och startar träningen och sin nya tjänst den 1 augusti 2018.

-Det känns spännande. Jag lockas av den långsiktiga satsning som Brynäs IF nu gör för att ge tjejer i regionen bra förutsättningar att spela hockey. Jag har haft en lång karriär i Modo och tidigare har jag själv haft mest fokus på min spelarkarriär, men nu när jag är lite äldre så känner jag att karriären vid sidan av isen också är viktig. Min dröm är att fortsätta arbeta inom hockeyn så den här lösningen passar mig verkligen perfekt! Det ger en ytterligare dimension att jag dessutom får arbeta med att utveckla tjej – och damverksamheten tillsammans med organisationen, det känns så inspirerande. Som spelare är jag en skridskostark och hårt arbetande lojal lagspelare. Det ska bli så kul att träffa truppen och köra igång i augusti, säger Erika Grahm.

-Erika Grahm var vårt huvudspår i rekryteringen av verksamhetsutvecklare för vår tjej- och damverksamhet. Målet är att skapa en hållbar och stark organisation kring vårt SDHL-lag och en liknande grogrund och talangverksamhet som finns på kill- och herrsidan i Brynäs IF tillsammans med hockeygästrikland. Vi är helt övertygade om att Erika är helt rätt person för uppdraget, med henne får vi en av Sveriges starkaste hockeyprofiler och bästa spelare till föreningen, säger Johan Cahling, direktör för hållbarhet och varumärkesutveckling Brynäs IF.

I Erikas nya roll som verksamhetsutvecklare för dam- och tjejverksamheten kommer hon internt i organisationen att arbeta med stöd av Johan Cahling, Michael Campese, Stefan Bengtzén och Andreas Dackell. Grahm rapporterar till sportchef Stefan Bengtzén som också är föreningens huvudansvarige för damverksamheten.

-Det blir ett enormt lyft för vår tjej- och damverksamhet. Erika har fantastiska ledaregenskaper, ett starkt nätverk och massor med erfarenheter från alla möjliga nivåer inom svensk hockey. Detta och dessa ska vi nu använda för att skapa en hållbar hockeyverksamhet för tjejer och damer i Brynäs IF, säger Stefan Bengtzén sportchef Brynäs IF.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån
Ladda ned bild

Länkar

Om

Brynäs IF
Brynäs IF
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

+46 (0)26-54 46 60http://www.brynas.se/

Brynäs IF är en anrik förening som bildades 1912. Vi har många medlemmar och supporters över hela Sverige och vårt varumärke är välkänt. 
Brynäs IF har en gedigen historia som vi vill värna om samtidigt som vi alltid blickar framåt och ser alla möjligheter som finns med vår fina Gavlerinken Arena. 

Vi har två representationslag som spelar i Sveriges högsta ligor, SHL och SDHL.
Vid sidan av den sportsliga verksamheten bedriver även Brynäs IF den sociala verksamheten En bra start, som arbetar för att fler barn och unga ska få en bra start i livet. 

 

Följ Brynäs IF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Brynäs IF

Så hjälper Brynäs IF och En bra start till i samhällsfrågor under Coronakrisen2.4.2020 08:01:00 CESTPressmeddelande

Coronakrisen utmanar samhället – och behöver samverkan för att hjälpa till med de situationer som uppstår. Brynäs IF och En bra start samt partners kommer därför arbeta tillsammans med Matakuten och Gävle kommun. — Vår strategi blir att hjälpa och förstärka andra etablerade samhällsaktörer i det de gör, säger Johan Cahling, Brynäs IF:s direktör för varumärke och hållbarhet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum