Håll Sverige Rent

Espresso House och Håll Sverige Rent i viktigt samarbete

Dela

Nordens ledande café Espresso House tar ett viktigt steg inom hållbarhet och blir ny medlem i nätverket Håll Havet Rent. Håll Havet Rent är ett initiativ från stiftelsen Håll Sverige Rent med syfte är att få konsumenter, producenter, företag och organisationer att samarbeta för att motverka nedskräpningen av våra hav.

Foto: Håll Sverige Rent
Foto: Håll Sverige Rent

Under det senaste året har antalet medlemmar i Håll Havet Rent mer än fördubblats. Espresso House, som är första caféaktör att gå med i nätverket, är en viktig partner i flera avseenden. De finns i hela landet, från Trelleborg i söder till Luleå i norr, och har således en viktig lokal närvaro gällande arbetet med att hålla plasten borta från marina miljöer. Espresso House har också målet om att minska sitt plastavtryck och reducera sin användning av engångsplast med 50 procent under 2020. 

- Vi verkar i en bransch där plast tyvärr är vanligt förekommande men Espresso House arbetar intensivt med att fasa ut plasten för vi ser vilka negativa effekter den har på djur och natur. Som branschledande vill vi föregå med gott exempel och att stötta Håll Havet Rent var för oss en självklarhet. Vi ser fram emot att dra vårt strå till stacken och belysa frågan för våra gäster, säger Stina Möller, vd Espresso House Sverige.

- Tillsammans kan vi rädda haven från skräpet. Och ju fler som arbetar med att minska nedskräpningen, desto bättre. Därför är vi glada för att allt fler företag vill samarbeta med Håll Sverige Rent, säger Johanna Ragnartz, vd Håll Sverige Rent.

 

Kontakt Espresso House:
Robin Wilhelmsson, PR & Pressansvarig

+46 704 84 94 58

robin.wilhelmsson@espressohouse.se

Kontakter

Bilder

Foto: Håll Sverige Rent
Foto: Håll Sverige Rent
Ladda ned bild

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum