Vänsterpartiet Malmö

Etablera fler cykelservicestationer!

Dela

I Malmö finns idag två cykelservicestationer. Vänsterpartiet tycker att det är för få och motionerar därför om att etablera fler i staden!

Lisa Stolpe (V), ersättare i kommunfullmäktige
Lisa Stolpe (V), ersättare i kommunfullmäktige

 - Antalet cyklister i Malmö är många och fler ska det bli! Många av oss saknar tillgång till det som behövs för att hålla cykeln säker och i gott skick. Vi vill ha fler cykelservicestationer där alla kan fixa enklare saker med sin cykel. Dessa kan också bli uppskattade mötesplatser som alla har tillgång till, säger Lisa Stolpe (V), ersättare i kommunfullmäktige som lämnar in motionen under dagens möte. 

I dagsläget finns en cykelservicestation intill cykelbanan längs med Pildammsvägen vid Malmö IP. Här kan du tvätta din cykel, fylla vattenflaskan och pumpa däcken. En enklare cykelservicestation utan vatten och tvättmöjlighet hittar du vid korsningen Stora Varvsgatan/ Hallenborgs gata i Västra Hamnen.

Genom att utöka antalet cykelservicestationer skulle fler medborgare erbjudas möjligheten att få sin cykel att fungera bättre och hålla längre. Därför föreslår Vänsterpartiet nu att fler etableras runt om i staden.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Lisa Stolpe (V), ersättare i kommunfullmäktige
Lisa Stolpe (V), ersättare i kommunfullmäktige
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet kräver svar om avspärrad park22.11.2021 10:57:07 CET | Pressmeddelande

De senaste veckorna har Malmöbor inte kunnat nyttja Slottsparken som vanligt. Vi har kunnat läsa i tidningarna om hur ett företag, vad det verkar, gratis fått tillstånd att spärra av en stor del av parken för att därefter ta inträde från människor som får se en ljusshow. Det har inte föranletts av politiska beslut och Vänsterpartiet Malmö ställer nu frågan vilka principer som egentligen finns för vår gemensamma mark.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum