AF Gruppen Sverige

Etablerer Construction City i Oslo

Dela

OBOS och AF Gruppen blir motorerna i Construction City i Oslo, en ny kunskapspark på Ulven på minst 85 000 kvadratmeter och med plats för 5 000 arbetsplatser.

Hit ska de få med sig landets mest framstående kompetensföretag inom sektorerna bygg, anläggning, återvinning och fastigheter. Ulven, som OBOS köpte för nästan ett och ett halvt år sedan, blir ett av de största transformationsprojekten i Oslo de närmaste åren och är central för utvecklingen av Hovinbyen. Som en del av utbyggnaden av Ulven ska det byggas 3 000 bostäder och mer än 200 000 kvadratmeter kontorsyta. Här ska OBOS och AF Gruppen nu skapa en attraktiv kunskapspark och ett enastående utbildningscenter för de mest framstående kompetensföretagen inom sektorerna bygg, anläggning och fastigheter.

Interaktionsarena
— Tillsammans med AF Gruppen ska vi skapa en internationellt banbrytande interaktionsarena med världens mest spännande arbetsplatser i vår bransch. Här ska vi samlokalisera stora och små företag i hela branschen för att lyfta innovations- och konkurrenskraften i en hel bransch, avslutar koncernchefen för OBOS, Daniel Kjørberg Siraj.

Både OBOS och AF Gruppen kommer att flytta sina huvudkontor dit när Construction City står klart 2023.  Construction City ska ge plats åt inkubatorföretag, utbildningsinstitutioner, konsultföretag, arkitektkontor, byggherrar, och entreprenörsföretag. De båda initiativtagarna vill skapa ett centrum för samverkan med stora gemensamma områden för att mötas, både professionellt och socialt, i form av exempelvis matsalar och gym.

— Construction City kommer att erbjuda framtidens kontorslösningar och ska vara en attraktiv arena för lärande och utveckling. Genom att samla branschföretag kommer vi att kunna investera i anläggningar och teknik som främjar innovation och synergier för arbetstagare och studenter, säger koncernchefen för AF Gruppen, Morten Grongstad.

Brett branschdeltagande
I samband med skapandet av Construction City har flera andra företag anslutit sig till initiativet. Företagen kommer aktivt att delta i utformningen och utvecklingen av projektet, och de har i varierande utsträckning förlagt funktioner/arbetsplatser till det framtida Construction City.
• Tekniska ämnen: GK Gruppen AS
• Tvärvetenskaplig rådgivning: Multiconsult
• Forskning: SINTEF
• Startup-företag: StartupLab
• Återvinning: Norsk Gjenvinning
• Bank och finans: DNB

— Vi är mycket glada över att få vara med i laget redan från början. Det är viktigt att samla bredden i branschen redan från dag ett, säger företrädare för dessa sex företag i ett gemensamt uttalande.

— Det som står högst upp på vår önskelista nu är att få Oslo Met att förlägga utbildningsmiljön inom miljö, energi och ingenjörsvetenskap hit. Då kan vi verkligen skapa ett unikt kluster, även i en internationell kontext, avslutar Daniel Kjørberg Siraj på OBOS.

Nyckelord

Bilder

Om

AF Gruppen Sverige
AF Gruppen Sverige
Theres Svenssons gata 9
417 55 Göteborg

031-762 40 00http://www.afgruppen.se

AF Gruppen Sverige bygger bostäder, lokaler och anläggningar samt utvecklar egna projekt. Vi bygger för att påverka framtiden och skapa hållbara lösningar för människor, miljö och samhälle.

Vi är en del av AF Gruppen, en av Norges största entreprenör- och industrikoncerner med 3800 medarbetare i Norge, Sverige, Kina, Storbritannien och Litauen. Verksamheten i AF Gruppen omfattar Projektutveckling, Bygg, Anläggning, Miljö, Energi och Offshore. Bolaget omsätter 13,7 miljarder NKR (2017) och är noterat på Oslo Børs.

www.afgruppen.se

Följ AF Gruppen Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AF Gruppen Sverige

AF Gruppen tar strategisk position på den brittiska offshoremarknaden för bortforsling och återvinning16.5.2019 09:38:38 CESTPressmeddelande

AF Gruppens dotterbolag AF Offshore Decom bildar företaget Fairfield Decom tillsammans med de ledande aktörerna inom offshore bortforsling och återvinning Heerema Marine Contractors och Decom Energy. Med huvudkontor i Aberdeen, kombinerar den nya verksamheten kunskapen hos en erfaren operatör med expertisen hos världens ledande entreprenörer inom offshore bortforsling och återvinning. På så sätt skapas en unik operatör med heltäckande lösningar för late-life-operationer och bortforsling- och återvinningsuppdrag på den brittiska kontinentalsockeln.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum