Enköpings kommun

Ett 10-tal vårdas för misstänkt smitta, men få nya konstaterade fall

Dela

Under veckan har två nya konstaterade fall av corona rapporterats till vård- och omsorgsförvaltningens stab från två privata aktörer. Inom den kommunala hemtjänsten vårdas ett tiotal kunder för misstänkt smitta.

– Rapporterna visar på misstänkt smitta och enstaka nya konstaterade fall. Summerat upplever vi en fortsatt minskad smittspridning i våra verksamheter, säger Lotta Tronêt, förvaltningschef vård- och omsorgsförvaltningen.

– Det känns tryggt att äldreboendena inte rapporterar om ny eller misstänkt smitta. Bland personalen ser vi en liten ökning i sjukfrånvaron i tre av våra verksamheter, men i övriga är den låg. Vi har förstått att sjukfrånvaron inte har en koppling till corona och även det känns betryggande.

Vaccinationerna fortsätter enligt gällande prioritering

– Den här veckan erbjuds 2 300 personer att vaccinera sig på Kompassen. Det är personer som är 75 år och äldre, personer som gjort en organtransplantation och deras hushållkontakter samt personer med dialysbehandling och deras hushållskontakter, säger Ann Bonny, vaccinationssamordnare på Enköpings kommun.

– Nästa vecka erbjuds personer som är 70 år och resterande av personerna jag nämnde tidigare.

– Vi vet inget mer om när våra kunder som har insats enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och socialtjänstlagen (SoL) kommer att få vaccinera sig. Vi väntar på information från Region Uppsala.

Fast tid för telefonintervju

Vår förvaltningschef och medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) finns tillgängliga för intervju på telefon varje onsdag klockan 16–16.20.

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum