If Skadeförsäkring

Ett 150-tal skador rapporterade till försäkringsbolaget If efter helgens oväder

Dela

Under helgen drog ett omfattande regnoväder in över Götaland och Svealand, med stora regnmängder och blixtnedslag. Försäkringsbolaget If hade på måndagen fått närmare 150 anmälningar om skador, där majoriteten har varit läckage via tak eller fönster.

Under helgen drog ett omfattande regnoväder in över Götaland och Svealand, med stora regnmängder och blixtnedslag. Bilden är en genrebild.
Under helgen drog ett omfattande regnoväder in över Götaland och Svealand, med stora regnmängder och blixtnedslag. Bilden är en genrebild.

– Våra medarbetare har jobbat under helgen med att ta emot de här anmälningarna från drabbade kunder. Skadorna har främst handlat om det som är ”läckage utifrån”, alltså via tak eller fönster. Den typen av skador är ofta inte lika omfattande som de fall där det läcker eller sprutar in via källare eller avlopp. Vi har även en del skador av den typen, och där är våra besiktningsmän nu ute och jobbar, säger Jenny Rudslätt, skadechef på If.

Skadorna är spridda över ett stort område från Malmö hela vägen till Stockholm. Av dessa cirka 150 är cirka 30 i dagsläget konstaterade skyfallsskador. Det innebär att vattnet ska ha kommit in på annat håll än genom taket eller fasad ovan mark.

If har många drabbade kunder i Båstad där det rapporterats in 44 skador i samma område på kort tid. Där var If snabbt på plats och kunde börja jobba med besiktning och skadehantering. If hade beredskap för översvämningar även i Stockholmsområdet, men där blev det inga kraftiga regn.

– Vi räknar med att kunna få in ytterligare skador när fler kommer till sina fritidshus igen. Det är viktigt att åka ut och se över sina hus om de ligger i de drabbade områdena, säger Jenny Rudslätt.

Detta kan du göra vid översvämning


• Försök stoppa vattnet från att tränga in genom att bygga vallar vid dörrarna med handdukar. Gå runt huset och kontrollera om det är stopp i avloppsbrunnar. Åtgärda det som stoppar upp om det är möjligt.

• Om vattnet kommer in via golvbrunnen kan du lägga en handduk i golvbrunnen och hålla den på plats med något riktigt tungt.

• Stäng av elen i de översvämmade utrymmena. Vatten är strömförande.

• Försök ösa ut som mycket du kan. Kontakta Räddningstjänsten för att få hjälp med utpumpning av vatten om det är stora vattenmängder.

• Flytta undan värdefulla ägodelar till ett torrt ställe.

• Torka upp vattnet om det är möjligt.

• Ställ in en avfuktare så snart som möjligt. Du kan hyra eller köpa en avfuktare och ställa den i de fuktskadade utrymmena.

• Dokumentera skadorna med bilder.

• Släng ingenting innan du har kontaktat ditt försäkringsbolag och fått klartecken att slänga sakerna.


Källa: If

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Under helgen drog ett omfattande regnoväder in över Götaland och Svealand, med stora regnmängder och blixtnedslag. Bilden är en genrebild.
Under helgen drog ett omfattande regnoväder in över Götaland och Svealand, med stora regnmängder och blixtnedslag. Bilden är en genrebild.
Ladda ned bild

Om

If Skadeförsäkring
If Skadeförsäkring

106 80 Stockholm

0771-655 655

If är Nordens största skadeförsäkringsbolag med cirka 3,7 miljoner kunder i Norden och Baltikum. Vi erbjuder bland annat bilförsäkring, hemförsäkring och barnförsäkring för privatpersoner samt olika typer av företagsförsäkringar för små och stora kunder. Koncernen har cirka 7 900 anställda.

If bildades 1999 när svenska Skandias och norska Storebrands skadeförsäkringsverksamheter fusionerades. If är helägt av den nordiska försäkringsgruppen Sampo.

Följ If Skadeförsäkring

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från If Skadeförsäkring

Digitalization a key factor behind If’s strong financial performance2.11.2022 11:33:51 CET | Press release

QUARTERLY RESULT If P&C Insurance presents a strong quarter, with a 5.7 percent growth in gross written premiums and a combined ratio of 81,6. The times are challenging, with high inflation, rising interest rates and a war raging in Europe. If handles the turbulence well. One key factor is the hybrid model that combines the most digital insurance company with a non-digital, physical delivery.

Digitalisering en nyckelfaktor bakom Ifs starka resultat2.11.2022 08:45:16 CET | Pressmeddelande

KVARTALSRAPPORT Försäkringsbolaget If presenterar ett starkt kvartal, med en tillväxt på 5,7 procent i premieinkomst och en totalkostnadsprocent på 81,6. Det är en turbulent tid med hög inflation, stigande räntor och ett krig i Nordens närhet. If hanterar turbulensen väl. En nyckelfaktor är bolagets hybridmodell som kombinerar det mest digitaliserade försäkringsbolaget med en icke-digital, fysisk leverans.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum