Värmdö Kommun

Ett anpassat studentfirande på Värmdös kommunala gymnasieskolor

Dela

Hur gör man ett fint studentfirande samtidigt som rekommendationer om social distansering ska följas? Rektorerna på Gustavsbergs gymnasium och Värmdö gymnasium har efter samråd med eleverna beslutat att genomföra studentfirande klassvis.

I en tid när det omöjliga blir möjligt så sätt kreativitet och lösningsfokus på sin spets. Som de flesta skolor i landet så kommer Värmdös kommunala gymnasieskolor att genomföra sitt studentfirande, men i en annan form och med handtvätt som inledning på firandet: 

- Att vi behövde genomföra radikala förändringar har ju stått klart sen i början på april. Jag är imponerad över det lösningsfokus som har funnits och hur våra skolor hanterat först mösspåtagningen och nu också studentfirandet, säger Mats Lundström, skolchef i Värmdö kommun. 

Det är inte bara handtvätt på schemat. Elever och mentorer kommer att bjudas på tilltugg och dryck..

Båda skolorna följer folkhälsomyndighetens rekommendationer om folksamlingar.

Studentfirande på planerad dag på Gustavsbergs gymnasium (G2)

Studenterna kommer att springa ut klassvis vid olika tillfällen under dagen.

Alla elever har fått inbjudan samt information om hur studentfirandet ska gå till.

Studentfirande under flera dagar på Värmdö gymnasium

För att kunna uppfylla Folkhälsomyndighetens rekommendationer kommer studentfirandet att delas upp på flera dagar. Alla elever har fått inbjudan samt information om hur studentfirandet ska gå till.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

Stockholm Craft Week, 1–4 oktober 20202.9.2020 10:00:00 CESTPressmeddelande

I veckan släpptes programmet till den andra upplagan av Stockholm Craft Week, en satsning på svenskt samtida konsthantverk. Stockholm Craft Weeks syfte är att synliggöra det internationellt sett högkvalitativa svenska konsthantverket och nå en ny publik. Programmet innehåller bland annat konstnärsamtal och öppna ateljéer och äger rum på Värmdö, Gustavsbergs hamn samt i centrala Stockholm den 1–4 oktober 2020.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum