Afa Försäkring

Ett arbetsliv utan brott och fusk

Dela

Pressinbjudan till webbinarium fredag 17 december kl. 9.00–11.00. Regeringen har tagit fram en ny arbetsmiljöstrategi i dialog med arbetsmiljömyndigheter och arbetsmarknadens parter. Afa Försäkring och Arbetsmarknadsdepartementet arrangerar nu det sista av fyra fördjupningswebbinarier om regeringens arbetsmiljöstrategi. Detta webbinarium fokuserar på hur det kraftsamlas i arbetet mot arbetslivskriminaliteten.

Att delta i arbetslivet är någonting positivt. Arbete är för de flesta människor, såväl kvinnor som män, den viktigaste källan till försörjning och har stor betydelse för individens möjlighet till delaktighet och inflytande i samhället. En bristfällig arbetsmiljö ska aldrig vara ett konkurrensmedel. Det ska vara ordning och reda på arbetsmarknaden. Det ska aldrig löna sig att begå brott eller skaffa sig fördelar genom att försumma de anställdas rätt till en trygg arbetsmiljö. 

Moderator Ellinor Persson hälsar välkommen tillsammans med Susanna Stymne Airey, enhetschef Förebygga, Afa Försäkring.

Johan Danielsson, bostadsminister och biträdande arbetsmarknadsminister inledningstalar.

Datum och tid: fredag 17 december kl. 9.00–11.00

Media hälsas välkomna att bevaka och delta i webbinariet.

Se hela programmet för webbinariet och följ livesändningen på Afa Försäkrings webbplats: https://www.afaforsakring.se/nyhetsrum/seminarier/seminarier-2021/en-god-arbetsmiljo-for-framtiden/

Frågor: ställ gärna frågor redan nu som vi kan lyfta på seminariet.
Skicka in dem till fou@afaforsakring.se 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Afa Försäkring
Afa Försäkring9 av 10 är försäkrade genom jobbet. Afa Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter och vi försäkrar människor i privat näringsliv, kommuner och regioner. Afa Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. Afa Försäkring har cirka 650 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. www.afaforsakring.se

Följ Afa Försäkring

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Afa Försäkring

Almedalsverkstan öppnar igen – för ett friskt och tryggt arbetsliv20.6.2022 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Kollektivavtalet – allas älskare, ingen älskling, att skapa ett hållbart arbetsliv och urban kvartersutveckling är några av de ämnen som uppmärksammas i Almedalsverkstan 4–6 juli under politikerveckan i Almedalen. Efter två års uppehåll är det nu äntligen dags igen för Afa Försäkring, Alecta och AMF att öppna upp portarna till Almedalsverkstan och ett fullspäckat program under det gemensamma temat ”för ett friskt och tryggt arbetsliv”.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum