Norrköpings kommun

Ett av Norrköpings landmärken till salu

Dela

Nu är Bråvallaverket till salu, men det är inte det högsta budet som avgör vem som får köpa. Via en markanvisningstävling får den aktör som presenterar den bästa idén för hur det gamla värmeverket och de intilliggande industribyggnaderna ska kunna utvecklas möjlighet att bli nästa ägare.

Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun

Det gamla värmeverket i Norrköping har stått tomt under flera år. Nu söker kommunen en aktör som vill utveckla området till största möjliga nytta för staden.

- Vi söker en aktör som har kunskapen som krävs för att omvandla kulturhistoriskt värdefulla byggnader. Vi tänker oss att det ska fyllas med kommersiell service och tjänsteföretag, kanske också med inslag av bostäder, säger Frida Resvik, exploateringsingenjör på Norrköpings kommun.

Tringelkvarteren ligger i stadsdelen Sylten, beläget på motsatt sida Motala ström från Inre hamnen där byggnationen av en helt ny stadsdel är i full gång. I Sylten finns idag en mix av olika industri- och kontorsbyggnader från olika tidsepoker.

- Syltenområdet kan bli Norrköpings nästa industrilandskap. Här har vi chansen att bygga vidare på Norrköpings innerstad med en spännande stadsmiljö av vackra fabriksbyggnader, ny innovativ arkitektur, kajer och vatten och det gröna Syltenberget, säger Martin Heidesjö, stadsbyggnadsstrateg på Norrköpings kommun.

Fram till och med den 3 maj kan intressenter lämna anbud i kommunens markanvisningstävling.

Mer information om tävlingen finns här:
https://norrkoping.se/boende-trafik-och-miljo/bygga-och-forandra/marktilldelning/triangeln

Kontakt

Frida Resvik
Titel: exploateringingenjör
Telefon: 011-15 34 85

Martin Heidesjö
Titel: stadsbyggnadsstrateg
Telefon: 011-15 13 68

_________________________________________________

Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 072-597 09 00

Bilder

Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Jakten på plast har lett till minskad klimatpåverkan21.4.2021 09:30:00 CEST | Pressmeddelande

Samverkansprojekt Jakten på plasten har resulterat i nya metoder, verktyg och arbetsmaterial som kan användas för att minska kommunernas miljö- och klimatpåverkan från plast. Genom att ta bort onödiga plastprodukter ur sortimentet, minska användningen av flertalet plastprodukter och öka andelen återvunnen plast så har kommunerna Uppsala, Eskilstuna, Norrköping och Linköping tillsammans minskat sin klimatpåverkan med över 2 000 ton CO2 per år.

Brister i utförandet av hemtjänstinsatser anmäls enligt lex Sarah14.4.2021 13:30:00 CEST | Pressmeddelande

I oktober 2020 var en hemtjänsttagare utan mat och dryck under ett och ett halvt dygn i ett svalt bostadshus. Hemtjänsten gjorde under perioden tre besök hos personen men på grund av brister i informationsöverföringen uppmärksammades inte vilken tid som förflutit sedan personen senast åt eller drack. Vård- och omsorgskontoret ser allvarligt på händelsen och anmäler till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) enligt lex Sarah.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum