Svenska Ishockeyförbundet

Ett beslut i Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd

Dela

Här bifogas ett beslut i Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd i dag, söndagen den 18 november 2018.

BESTRAFFNINGSÄRENDE
Namn:                             Johan Ryno
Förening:                       Färjestad BK
Adress:                          Box 318, 65108 KARLSTAD
Matchdatum:                 2018-11-17
Mellan:                           Färjestad BK - Växjö Lakers HC, SHL
Domare/Anmälare        Christer Lärking
Avstängningsperiod    2018-11-17 - 2018-11-24, 2 match(er)

BESLUT
Efter match mellan Färjestad BK och Växjö Lakers HC, SHL, den 17 november 2018 åläggs Johan Ryno, Färjestad BK följande straff för interference:
Avstängning fr.o.m. den 18 november 2018 t.o.m. den 24 november 2018. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.
Avstängningen bedöms motsvara 2 matcher. 

SKÄL
Disciplinnämnden har tagit del av en anmälan som skett i efterhand av ansvarig för SHL:s situationsrum, Christer Lärking, ett yttrande från Johan Ryno samt en filmsekvens från händelsen.
Anmälan: Återstår 2.50 av andra perioden när Växjöspelaren nr 19 Kiiskinen blir våldsamt påkörd från sidan av Färjestadspelaren nr 61 Ryno. Pucken är ute vid sargen i mitten av försvarszonen där Kiiskinen har sin blick. Ryno kommer från sidan och har Kiiskinen snett framför sig och bör se honom och kunna undvika kontakt. Kiiskinen lämnar isen. Denna anmälan skulle även kunna falla under regeln Charging regel 42.4.
Johan Ryno har uppgett följande. Vi har pucken för att gå till anfall, jag driver upp i mitten av zonen och pucken spelas efter sargen. Växjös back lyckas stå upp och få ner pucken i våran zon igen, då är min intention att vända hem och bidra i försvarsspelet, precis när jag vänder ner igen ser jag honom men hinner inte undvika kollision. Detta är enligt mig en väldigt olycklig kollision som jag tyvärr inte hinner undvika. Det framgår ju även av mitt kroppsspråk att jag inte har någon som helst ambition att tackla Tomas utan det hela är som sagt en väldigt olycklig kollision.
Disciplinnämnden gör följande bedömning. Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden finner det utrett att Johan Ryno gjort sig skyldig till en interference. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara 2 matcher. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer:

-                 Det är fråga om en tackling som utdelas på en icke puckförande spelare, som är oförberedd och som inte har någon chans att försvara sig.

-                 Johan Ryno har möjlighet att undvika tacklingen och har i denna situation ett stort ansvar att göra det.

-                 Tacklingen medför stor skaderisk.

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 8 punkten RF:s stadgar. Utvisning enligt regel 56.

På disciplinnämndens vägnar

Marie-Louise Dock Collin

Med vänliga hälsningar

SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDET
Marknads-, kommunikations- och försäljningsavdelningen

Anders Feltenmark
Informationsassistent

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

Ishockey-VM 2025 spelas i Sverige24.5.2019 10:41:17 CESTPressmeddelande

Sedan två veckor har det pågått en riktig ishockeyfest i Bratislava, Slovakien. En hockeyfest som kommer tillbaka till Sverige år 2025 efter att Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) idag utsett Sverige till arrangör för ishockey-VM år 2025. Ishockey-VM har de senaste åren verkligen varit riktiga ishockeyfester, både på plats i arenan och framför TV:n. Vi minns upplevelserna och bilderna från Köln och Köpenhamn där en gul vägg av svenska fans lyfte fram Tre Kronor till dubbla VM-guld. Nu får alla fans, men också de som ännu inte upptäckt ishockeyn chansen att uppleva samma hockeyfest i Sverige igen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum