Svenska Ishockeyförbundet

Ett beslut i Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd

Dela

Här bifogas ett beslut i Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd i dag, fredagen den 27 september 2019.

BESTRAFFNINGSÄRENDE
Namn:                        Måns Lindbäck
Förening:                   Södertälje SK
Adress:                      Box 26, 15121 SÖDERTÄLJE
Matchdatum:             2019-09-25
Mellan:                       Karlskrona HK - Södertälje SK, HockeyAllsvenskan
Domare/Anmälare     Pehr Claesson
Avstängningsperiod 2019-09-26 - 2019-09-30 - 2 match(er)

BESLUT
Efter match penalty i match mellan Karlskrona HK och Södertälje SK, HockeyAllsvenskan, 2019-09-25, åläggs Måns Lindbäck, Södertälje SK, följande straff för fighting:
Avstängning fr.o.m. den 26 september 2019 t.o.m. den 30 september 2019. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.
Avstängningen bedöms motsvara 2 matcher, inklusive den automatiska avstängningen. 

SKÄL
Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, en filmsekvens och ett yttrande från Måns Lindbäck.
Anmälan: 22:21 så hamnar KHK:s nr 15 Ludvig Jardeskog och SSK:s nr 33 Måns Lindbäck i gruff i ena sarghörnet. Det hela utvecklar sig till en rejäl fight där nr 33 Lindbäck utdelar flertalet slag utan handske.
Måns Lindbäck: Efter avblåsning ryker vi ihop varav han tar båda händerna och håller i mitt visir, det utvecklas och blir en fight, domarna backar av. Jag märker inte när jag tappar min ena handske och när domaren kommer in och säger att jag ska sluta, av respekt släpper jag motspelaren. När domaren håller i mig får jag ta emot fler smällar innan även Karlskrona spelaren slutar.
Disciplinnämnden: Anmälan vinner stöd av filmsekvensen. Det är utrett att Måns Lindbäck gjort sig skyldig till fighting samt att Måns Lindbäck härvid utdelat slag utan handske. Förseelsen är bestraffningsbar och bör leda till en avstängning vars längd bedöms motsvara två matcher, inklusive den automatiska avstängning som följer vid ett match penalty.

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 8 punkten RF:s stadgar. Utvisning enligt regel 47. 

På disciplinnämndens vägnar

Alexander Ramsay

Med vänliga hälsningar

SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDET
Marknads-, kommunikations- och försäljningsavdelningen

Anders Feltenmark
Informationsassistent

Nyckelord

Kontakter

Alexander RamsayOrdförande i Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd

070 - 522 64 54

Dokument

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

Svenska Ishockeyförbundets styrelse har enhälligt beslutat att avsluta säsongen 2019/202015.3.2020 13:20:07 CETPressmeddelande

Allt spel i SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan ställs in Med anledning av den fortsatta risken för Coronavirusets spridning har myndigheter och regering kontinuerligt skärpt och uppdaterat rekommendationer och beslut. Med anledning av detta finns inte förutsättningarna att spela färdigt ishockeysäsongen 2019/2020. Därför har Svenska Ishockeyförbundets styrelse enhälligt beslutat att avsluta säsongen 2019/2020, vilket innebär att allt spel i SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan, inklusive SM-slutspel och samtliga kvalspel ställs in.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum