Svenska Ishockeyförbundet

Ett beslut i Svenska Ishockeyförbundets tävlingsnämnd

Dela

Här bifogas ett beslut i Svenska Ishockeyförbundets tävlingsnämnd, 18 november 2021.

Ärende 139–21/22

Till Tävlingsnämnden har det inkommit en anmälan från Svenska Ishockeyförbundets Tävlingschef gällande IF Sundsvall Hockey för uteblivande från matchen Bodens HF- IF Sundsvall Hockey 2021-11-07 i ATG Hockeyettan Norra vilket kan anses strida mot §5:11 Uteblivande från eller brytande av match i SIF:s Tävlingsbestämmelser.

§ 5:11 UTEBLIVANDE FRÅN ELLER BRYTANDE AV MATCH Om förening uteblir från match kan serieadministratören fastställa resultatet 5–0 och/eller besluta om andra åtgärder.

Parterna har innan beslut beretts tillfälle att yttra sig, Bodens HF har i samband med detta yrkat på ekonomisk kompensation för uteblivna intäkter och kostnader.

Beslut

Tävlingsnämnden konstaterar att IF Sundsvall Hockey har uteblivit från matchen Bodens HF-IF Sundsvall Hockey 2021-11-07 15.00 i ATG Hockeyettan Norra.

Med stöd av §5:11 första stycket i SIF:s Tävlingsbestämmelser fastställer Svenska Ishockeyförbundets Tävlingsnämnd därför slutresultatet till 5-0 i matchen Bodens HF-IF Sundsvall Hockey 2021-11-07 15.00 i ATG Hockeyettan Norra.

Enligt §5:11 i SIF:s Tävlingsbestämmelser tredje stycket kan förening vid uteslutning ur tävling bli skyldig att ersätta andra lag i tävlingen för eventuella kostnader. Eftersom det inte beslutats om uteslutning så tar tävlingsnämnden inte upp Bodens yrkande om ersättning till prövning.

§ 5:11, tredje stycket: Förening kan uteslutas ur tävlingen och kan då bli skyldig att ersätta andra lag i tävlingen för eventuella kostnader.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

Ligamodellen – grunden för avslag på Bodens dispensansökan23.11.2021 13:00:00 CET | Pressmeddelande

Ligamodellen är och har varit en viktig och avgörande del för svensk ishockeys utveckling och kommersiella tillväxt. Det är en modell som stärker de enskilda klubbarna inom respektive liga, men även hela den samlade ishockeyn. Boden Hockey har sökt om dispens från ett krav i ligamodellen, att tillhöra ligaorganisationen Hockeyettan. En enig förbundsstyrelse har beslutat att avslå Bodens dispensansökan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum