Jönköpings kommun

Ett hedrande stipendium till föreningar för andra framgångar än de sportsliga

Dela

Kultur- och fritidsnämnden i Jönköpings kommun har beslutat att ersätta utmärkelsen Årets ungdomstränare med stipendiet Årets förening. Syftet är att uppmärksamma en förening som under året gjort stora förbättringar i sin verksamhet, rent organisatoriskt eller fysiskt på sin anläggning. Stipendiet utgår från kultur- och fritidsnämndens mål och vision.

- Det nya stipendiet innebär att vi nu får möjlighet att tacka föreningar som arbetar med de frågor som vi prioriterar politiskt. Det blir inte ett pris för sportsliga framgångar utan istället ett pris för andra insatser, såsom ett extraordinärt arbete med värdegrundsarbete, demokratifrågor, tillgänglighet eller folkhälsa, Henrik Andersson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Jönköpings kommun.

- Stipendiet ger oss möjlighet att verkligen uppmärksamma och lyfta fram föreningar som sticker ut i positiv bemärkelse. Ett sätt att ge någonting tillbaka för alla ideella timmar som bygger vårt fantastiska föreningsliv, Martin Gårlin, avdelningschef, Idrott och förening i Jönköping kommun.

Stipendiet är på 50 000 kronor. Nominera föreningar till stipendiet kan vem som helst med bank-ID göra. Nomineringen sker på jonkoping.se, sök Årets Förening. Nomineringstiden är 2021 öppen fram till 1 april.

Nyckelord

Kontakter

Henrik Andersson
Ordförande, kultur- och fritidsnämnden
Tel 0739282446
henrik.andersson1@jonkoping.se

Martin Gårlin
Avdelningschef, idrott och förening, kultur- och fritidsförvaltningen
Tel 036-106911
martin.garlin@jonkoping.se

Bilder

Länkar

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum