Umeå kommun

Ett lyckat första år med Serviceassistenter!

Dela

Serviceassistent är ett pilotprojekt i Umeå kommun för personer med intellektuell funktionsnedsättning som sträcker sig mellan åren 2018–2021. Projektet omfattar 20 helårstjänster. Personerna ersätter inte ordinarie personal och arbetar med avgränsade och individuellt anpassade arbetsuppgifter.

Serviceassistenterna finns bland annat på vård- och omsorgsboenden, måltidsservice, fritid samt inom utbildning. Efter första året har 14 personer anställts. Arbetsplatserna har fått en extra resurs och arbetstagarna har fått en möjlighet att genom en anpassad anställning komma in i arbetslivet.

– Serviceassistenten är på arbetsplatsen upp till fyra dagar i veckan. Den femte dagen består av studier med arbetsrelaterat innehåll, berättar Linda Noréus, en av de två projektansvariga.

Innan serviceassistenten anställs genomförs en praktikperiod på ungefär sex veckor. Praktiken följs upp med arbetsmarknadskonsulent från Umeå kommun, arbetsförmedlare och ansvarig chef. Fungerar det bra anställs serviceassistenten.

– Resultatet efter första året är vad jag skulle kalla en drömsituation, säger Love Sundlöf, även han projektansvarig. Det bådar gott inför framtiden och de kvarvarande platserna, avslutar han.

Kontaktuppgifter:
Linda Noréus
070-208 50 10
linda.noreus@umea.se                                                     

Love Sundlöf
070-950 04 65
love.sundlof@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Tomtebo strand får namn från folktro och Nydalas växtlighet16.6.2021 17:37:17 CEST | Pressmeddelande

Ett stort antal gator, torg, gång- och cykelvägar, parker och broar i det nya stadsdelsområdet Tomtebo strand har fått namn. Namnsättningen för Tomtebo strand anknyter i söder till temat svensk folktro, där utgångspunkten är en övernaturlig skog som lockar in och vilseleder människor – ett vanligt inslag i den svenska folktron. Den östra och norra delen av Tomtebo strand har ett annat fokus. Där uppmärksammas närheten till Nydalasjön genom att namnsätta efter den växtlighet som faktiskt finns i och omkring sjön.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum