Uppsala stadsteater

Ett magiskt musikaliskt äventyr. »Barnen från Frostmofjället« blir teater.

Dela

Uppsala stadsteaters nästa stora familjeföreställning blir »Barnen från Frostmofjället« i regi av Kajsa Isakson. Denna älskade klassiker skriven av Laura Fitinghoff i dramatisering av Mats Kjellbye har premiär på Uppsala stadsteaters stora scen i början av december 2020.

Foto:  Micke Sandström
Foto: Micke Sandström

Uppsala stadsteaters nästa stora familjeföreställning blir Barnen från Frostmofjället i regi av Kajsa Isakson. Denna älskade klassiker skriven av Laura Fitinghoff i dramatisering av Mats Kjellbye har premiär på Uppsala stadsteaters stora scen i början av december 2020. Föreställningen kommer att spela för alla åldrar, från 7 år.

Frågan som syskonen ställs inför: "Hur ska vi klara oss – nu?" är också brännande i en samtid – och under det år då barnkonventionen blir en del av svensk lag. Kajsa Isakson berättar om inspirationen för föreställningen:

̶ Vi ska göra Barnen från Frostmofjällen som röjig musikteater, fylld av mod och fantasi.

 

Kajsa Isakson är en radikal och nyskapande dramatiker och regissör med en lång rad prisbelönta föreställningar bakom sig på bland annat Unga Klara, Stockholms stadsteater, Radioteatern, Teater Västmanland , frigruppen Teater Salieri och med ljudkonstellationen Tingaling.

Bland hennes musikaliska och politiska uppsättningar finns bland annat riksteaterns Katitzi och scenversionen av Kåldolmar och Kalsipper, Parkteaterns största succé någonsin. 

Kajsa är just nu aktuell med föreställningen Den sårade Divan – en dramatisering utifrån Karin Johannissons omvälvande och Augustnominerade bok, vilket är ett samarbete mellan Dramaten och Folkteatern Gävleborg. Kajsa Isakson är också en av tre konstnärliga ledare på Folkteatern i Gävle, jämte Erik Uddenberg och Mattias Brunn.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto:  Micke Sandström
Foto: Micke Sandström
Ladda ned bild

Om

Uppsala stadsteater
Uppsala stadsteater



Uppsala stadsteater har en stark konstnärlig identitet och är Sveriges tredje största stadsteater. Omkring 80 000 personer besöker våra föreställningar och övriga program varje år. Repertoaren är bred och innehåller klassiker såväl som innovativ scenkonst, komedi och bråddjup dramatik för publik i alla åldrar.

Följ Uppsala stadsteater

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stadsteater

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum