Växjö stift

Ett mänskligare samhälle - ett samtal med biskop Fredrik Modéus och Nanne Bergstrand

Dela

På kvällen den 12:e mars kommer biskop Fredrik Modéus och fotbollsprofilen Nanne Bergstrand att samtala om ett mänskligare samhälle. Samtalet sker i Kalmar domkyrka och leds av kyrkoherde Peter Wänehag.

Den 12:e mars besöker biskop Fredrik Modéus anställda och förtroendevalda i Kalmar pastorat. Dagen avslutar visitationen av Kalmar pastorat, som är en del i arbetet med tillsyn och ledning av Växjö stifts församlingar. Bland annat besöker biskopen Linnéuniversitetet under eftermiddagen för samtal om ett mänskligare universitetet.

Klockan 18.30 leder biskopen en mässa i Kalmar domkyrka. Direkt därefter följer ett samtal mellan biskopen och Nanne Bergstrand. Mässan och samtalet är öppet för allmänheten och kostnadsfritt.

Samtalet kretsar kring vad som utmärker ett mänskligt samhälle, vad som krävs för att gemenskap mellan människor ska uppstå och om människans ständiga längtan efter mellanmänsklig kontakt. Samtalet leds av kyrkoherden i Kalmar, Peter Wänehag.

- Jag ser fram emot dagen i Kalmar och lite särskilt samtalet med Nanne Bergstrand på kvällen. Både universitetet, idrottsrörelsen och kyrkan har, utifrån sina uppdrag, en viktig roll att spela när vi tillsammans skapar ett mer mänskligt samhälle, säger Fredrik Modéus.

Kontakter

Bilder

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum