Enköpings kommun

Ett nytt konstaterat fall inom vård och omsorg – fortsatt förbättrat läge

Dela

Smittläget i verksamheterna fortsätter att förbättras. Under veckan har ett nytt fall av corona rapporterats till vård- och omsorgsförvaltningens stab. Kunden vårdas på sjukhus.

– I takt med att vaccinationerna skrider framåt avtar smittspridningen i våra verksamheter. Det känns tryggt att vi sedan flera veckor tillbaka har en låg smittspridning i verksamheterna och att vi vid varje avstämning ser att läget förbättras, säger Lotta Tronêt, förvaltningschef.

Vaccinationerna löper på

Vaccinationerna av kunderna med insats enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och socialtjänstlagen (SoL) löper på enligt plan.

– Vi skulle kunna säga att vi har lite av en specialvecka den här veckan. Vaccinationerna av kunderna inom LSS och SoL fortsätter och vaccinationerna av LSS-personalen har inletts. Även personal tillhörande vaccinationsfas 1, som av någon anledning inte kunde vaccinera sig då, erbjuds att vaccinera sig den här veckan. Samtidigt pågår också vaccinationerna av invånare som är 60 år och äldre, säger Ann Bonny, vaccinationssamordnare på Enköpings kommun.

– Sommaren närmar sig snabbt och vi har dialog med Region Uppsala om planeringen av vaccinationerna av vård- och omsorgsförvaltningens sommarvikarier.

Veckovis pressinformation och stående intervjutid upphör

Mot bakgrund att smittläget har förbättrats upphör vård- och omsorgsförvaltningen med sin veckovisa pressinformation och stående intervjutid från och med nästa vecka. Vi återgår till normala pressrutiner och kommer att skicka pressinformation när vi bedömer att det är lämpligt.

Fast tid för telefonintervju den här veckan

I dag finns vår förvaltningschef och medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) tillgängliga för intervju på telefon klockan 16–16.20.

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum