Svenska Skridsko-, Kälk- och Rullidrottsförbundet

Ett nytt rekordförsök väntar för Nils van der Poel

Dela

Förra helgens världscup slutade med ett nytt världsrekord för Nils van der Poel. Nu är siktet inställt på en ny prestation av hög rang.

Foto: Bildbyrån
Bilden får inte laddas ner och användas av tredje part.
Foto: Bildbyrån Bilden får inte laddas ner och användas av tredje part.

Kommande helg genomförs världscup 4 i Calgary, Kanada. Detta är den sista världscupen innan jul och nyår. Nils har tre vinster av tre möjligt och likaså hunnit notera 1 världsrekord samt 3 nya banrekord. Nils har verkligen visat både svenska folket och skridskovärlden att han är namn att räkna med resten av säsongen.

Redan på fredag den 10:e december är det dags för 5000m. Nils själv att "vi går för 6 minuter på fredag!" Det kommer att bli väldigt spännande att se om Nils kommer bli den första skridskoåkaren i världen att gå under den magiska 6 minuters gränsen!

Många vill göra intervjuer med Nils men eftersom de befinner sig i Calgary så innebär det en tidsskillnad på -8 timmar. Vi kommer därför erbjuda en digital presskonferens på lördagen den 11:e december. Har man intresse att deltaga på den så anmäler man sig till mattias.hadders@swesports.org

Vi har sökt kontaktpersonen nedan för att se om en virtuel mixed zone erbjuds. Detta framgår inte i mediainformationen. Om man som journalist vill ställa frågan kan man kontakta Alain Brouillette.

Kontaktperson: 
Alain Brouillette OC Press Officer
Mail: communications@speedskating.ca
Tel: +1 (613) 601-2630 

Mer infomation om tävlingarna

Se tävlingarna live (länk)

Start och Resultatservice

Aktuell världscupställning

Foto: Bildbyrån
Bilden får inte laddas ner och användas av tredje part.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Bildbyrån
Bilden får inte laddas ner och användas av tredje part.
Foto: Bildbyrån Bilden får inte laddas ner och användas av tredje part.
Ladda ned bild

Om

Svenska Skridsko-, Kälk- och Rullidrottsförbundet
Svenska Skridsko-, Kälk- och Rullidrottsförbundethttps://www.swesports.org/
SweSports (eller Svenska Skridsko- Kälk- och Rullidrottsförbundet som är vårt juridiska namn) är ett idrottsförbund som gillar mångfald! SweSports består i dagsläget av elva olika idrotter som vi samlar inom tre idrottsområden.
SweSkating - Long Track Speedskating, Långfärdsskridsko, Short Track Speedskating
SweSliding – Alpinrodel, Banrodel, Bob, Naturrodel, Skeleton, Sledcross.
SweRolling - Inline Speedskating, Roller Derby 
 

Följ Svenska Skridsko-, Kälk- och Rullidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Skridsko-, Kälk- och Rullidrottsförbundet

Ett steg närmare en modern och konstfrusen kälksportanläggning när projektet Kälksport Hammarstrand summeras11.7.2022 10:46:27 CEST | Pressmeddelande

Sedan 31 mars 2021 har Leader 3sam-projektet Kälksport Hammarstrand undersökt vilka förutsättningar som finns för att utveckla Hammarstrands kälksportanläggning. Den 17 juni gick projektet i mål och resultatet är helt klart positivt för en framtida utveckling av kälksporten på lokalt, nationellt och internationellt plan. Förslaget är att en kortare men modern konstfrusen kälksportanläggning i betong för banrodel, bob och skeleton bör byggas i Hammarstrand. För att komma dit anser projektgruppen att ett nytt förprojekteringsprojekt bör startas för att ta vid där Kälksport Hammarstrand slutade.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum