Trafikverket

Ett spadtag för en säkrare 97:a

Dela

Idag högtidlighölls byggstarten av ombyggnationerna på väg 97 mellan Sävast och Södra Sunderbyn.

Det symboliska spadtaget gjordes av Trafikverkets regionala direktör Helena Eriksson, Bodens kommunalråd Claes Nordmark, Luleås kommunalråd Lenita Ericson samt regionrådet Nils-Olov Lindfors.

- Väg 97 mellan Luleå och Boden är en av landets mest trafikfarliga sträckor. En stor mängd arbetspendlare trafikerar vägen dagligen. Vägen är också en viktig utryckningsväg på grund av närheten till länssjukhuset i Sunderbyn. Därför är det angeläget att förbättra trafiksäkerheten, säger Trafikverkets regionala direktör Helena Eriksson.

Arbetet med vägen startar i mars 2020 och ska vara avslutat hösten 2022. Då kommer hela sträckan mellan Luleå och Boden vara mötesfri.

- Vi är medvetna om att det kan bli en del störningar i trafiken under byggtiden, men vi ber om att alla trafikanter ska visa hänsyn, inte bara för de andra bilisterna men även för våra entreprenörer som är ute och jobbar på vägen. Det kommer att bli påverkan, men vägen kommer att vara öppen under hela byggtiden, säger Trafikverkets regionala direktör Helena Eriksson.

Kontakter

Peter Jonsson, presskommunikatör Trafikverket, 010-123 42 20
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Bilder

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 9000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum