Enköpings kommun

Ett steg närmare kulturhus Joar

Dela

På upplevelsenämndens möte den 19 oktober togs beslut om att beställa programhandling för kulturhus Joar. Programhandlingen kommer visa hur huset kan utformas för att skapa förutsättningar för kulturens och verksamhetens behov.

– Jag är mycket stolt idag som ordförande att nämnden fattat beslut om att beställa programhandling för kulturhus Joar. Renoveringen av Joar har fått vänta i många år men nu går vi in i ett nytt skede. Kulturhuset kommer ge goda förutsättningar för ett levande kulturliv i Enköping, en mötesplats för alla generationer, säger upplevelsenämndens ordförande Kristina Eriksson.

Programhandlingsfasen inleds

– Mycket glädjande att vi nu kan ta nästa steg mot ett Kulturhus Joar genom en programhandling som tydligare ska visa hur huset kan disponeras för att möta kulturens och verksamhetens behov, säger Jonas Nyström, förvaltningschef.

Nu kommer innehållet i kulturhus Joar alltså att ta form. Programhandlingen fokuserar på verksamhetens krav och förutsättningar och kommer leda fram till mer detaljerade arkitektritningar samt att det finns förutsättningar för tekniska lösningar som el, ventilation och vatten. Arbetet med att ta fram en programhandling beräknas ta cirka 8 månader. Kostnaden för programhandlingen är beslutad till 3,5 miljoner kronor. Det totala investeringsbeloppet för kulturhus Joar är 180 miljoner kronor.

Nästa steg i processen

Efter programhandlingen är färdig, vilket beräknas att ta cirka 8 månader är det kommunfullmäktige som fattar startbeslut i frågan om kulturhus Joar.

Kontakter

Bilder

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum