Ett viktigt steg på vägen för Friskis roll inom idrotten

Dela

På torsdagen meddelade Riksidrottsstyrelsen att de säger ja till Friskis&Svettis ansökan om att bli specialidrottsförbund. Detta välkomnas av Friskis&Svettis som drivit frågan i många år. Slutgiltigt beslut fattas på Riksidrottsmötet i slutet av maj.

- Ett glädjande besked och ett viktigt steg på vägen. Från Friskis är vi beredda att jobba hårt för att bidra ännu mer till svensk idrott. Vi tror på att jobba smart tillsammans och dra nytta av varandras olikheter, säger Susanne Jidesten, generalsekreterare Friskis&Svettis.

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlande organisation. Friskis&Svettis, som är Sveriges största idrottsförening med över 500 000 medlemmar, ingår idag i Svenska Friidrottsförbundet. Ansökan om att bli ett eget specialidrottsförbund innebär att Friskis vill nå egen representation inom Riksidrottsförbundet. 

- Min förhoppning är att specialidrottsförbunden, som fattar beslut i frågan i slutet av maj, också ser nyttan av Friskis roll inom svensk idrott. Kraftsamling för rörelse, där svensk idrott med sin spetskompetens går före, är precis vad Sverige behöver, avslutar Susanne Jidesten

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Ladda ned bild
Generalsekreterare Friskis&Svettis
Generalsekreterare Friskis&Svettis
Ladda ned bild

Länkar

Om

Friskis&Svettis
Friskis&SvettisMänniskor i alla åldrar utgör Friskis&Svettis genom sina medlemskap. Vi är fördelade i 159 ideella idrottsföreningar, varav 107 i Sverige och resterande i Norge och övriga Europa. Friskis&Svettis vill alltid att fler ska få chans att hitta sin rörelseglädje. 

Följ Friskis&Svettis

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Friskis&Svettis

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum