Ömangruppen

Ett vinnande klimat i Vida Arena

Dela

Sedan 20 år tillbaka är Ömangruppen en aktiv partner till Växjö Lakers och samarbetar för hållbara lösningar. Det senaste samarbetet beräknas resultera i en stor energibesparing, samtidigt som det bidrar till att Växjö Lakers uppfyller SHL:s hållbarhetsmål.

Vida Arena. Foto: Växjö Lakers
Vida Arena. Foto: Växjö Lakers

– Livslängden på de gamla maskinerna hade gått ut, så vi installerar nu mer energieffektiva alternativ för Vida Arenas inneklimat. Resultatet blir att arenan får en bättre drift och en kylning med mindre miljöpåverkan, säger Micael Lundstedt, verksamhetschef på Ömangruppen.

Den nya installationen slutfördes i september där åtgärderna beräknas ge en energibesparing på upp till 50%.

– Vi kommer med den här lösningen vara framtidsäkrade och ha den mest energieffektiva lösningen för en arena i vår storlek på våra breddgrader, förklarar Johan Markusson, vd på Växjö Lakers.

Växjö Lakers har tillsammans med SHL tre stora hållbarhetsmål, att vara socialt, tekniskt och ekonomiskt hållbara i enighet med FN:s globala mål.

– Den nya installationen bidrar till att vi uppfyller två av de tre hållbarhetsmålen, vilket känns fantastiskt, avslutar Johan Markusson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Vida Arena. Foto: Växjö Lakers
Vida Arena. Foto: Växjö Lakers
Ladda ned bild

Länkar

Om

Ömangruppen
Smedjegatan 39
352 46 Växjö

Ömangruppen drivs av ett starkt miljöengagemang och vet att små åtgärder kan ha stor effekt för att spara energi. Företaget är en komplett leverantör av kvalitativa lösningar, tjänster och koncept som förbättrar byggnaders inomhusklimat. Koncernen Ömangruppen verkar inom områdena energi, miljö och projekt. Ömangruppen är ett värderingsstyrt och ägarlett bolag med 150 medarbetare fördelat på 19 orter i södra Sverige.

Följ Ömangruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ömangruppen

Ömangruppen kan nu hjälpa till med BREEAM-certifieringar20.9.2021 14:31:16 CEST | Pressmeddelande

Ömangruppens energikonsult Martin Schmitz är nu licenserad BREEAM Assessor, med behörighet att certifiera befintliga byggnader enligt miljöcertifieringssystemet BREEAM In-Use. Ett högt betyg i BREEAM-certifieringen är ett kvitto på att fastigheten är hållbar och framtidssäkrad, vilket ökar fastighetens värde. I certifieringen bedöms byggnadens energianvändning, arbetsmiljö, vattenanvändning och hållbara förbindelser.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum