Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

EU-pengar till flyktingprojekt

17.12.2015 10:37 | Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Dela

Projekt i Växjö, Karlstad och Skåne hör till dem som får stöd via EU:s utbildnings- och ungdomsprogram Erasmus+. Många projekt fokuserar på flyktingsituationen, på att motarbeta fördomar och på att främja integration.

Totalt har Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) fördelat mer än 14 miljoner kronor till 37 projekt.

- Det är glädjande att så många projekt väljer att arbeta med dessa viktiga frågor. Insatserna behövs, säger Lena Nyberg, generaldirektör för MUCF.

Några exempel:

Föreningen Projektor i Växjö får 174 000 kronor för att genom ett ungdomsutbyte skapa en kortfilm som kan användas av staden för att välkomna nyanlända unga.

Carlstad Youth Association får 390 000 kr för att hålla en utbildning med ungdomsledare från sex länder. Syftet är att lära sig mer om diskriminering, extremism, nationalism och intolerans.

Integration för alla (Örkelljunga och Klippan) får 876 000 kronor för att ta fram och sprida ett metodmaterial för ungdomsledare som arbetar med flyktingar, nyanlända och långtidsarbetslösa ungdomar.

Kulturföreningen Spiritus Mundi (Malmö) får 210 000 kronor för Our Lives – Capacities, en tredelad ungdomsledarutbildning som genomförs i Storbritannien, Sverige och Norge. Syftet med projektet är att deltagarna ska bli bättre på att arbeta med flyktingar.

Den nordiska nykterhetsorganisationen Nordgu får 112 000 kronor för att ge möjlighet för tre volontärer från tre länder att arbeta med social inkludering och inkluderande mötesplatser.

Mer information om Erasmus+ http://www.mucf.se/erasmus-plus

Presskontakt: Vendela Engblom, kommunikatör, 08-566 219 61, vendela.engblom@mucf.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

08-56621900https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Konferens för att arbeta med motbudskap och källkritik på sociala medier14.2.2017 01:08Pressmeddelande

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, anordnar imorgon en konferens där Facebook och Statens medieråd talar om hur man aktivt kan förebygga hat på nätet. Hat på nätet är en aktuell fråga för många som arbetar med barn och unga. Därför anordnar MUCF imorgon en konferens som ska fokusera på att arbeta med motbudskap och källkritik för att motverka och förebygga hat på nätet. Konferensen innehåller två delar där Facebook inleder med att berätta om hur man kan använda deras plattform för att arbeta aktivt med motbudskap med praktiska övningar. Senare på dagen presenterar Statens medieråd sitt arbete med medie- och informationskunskap (MIK) samt den pågående kampanjen No Hate Speech Movement. Dagen kommer att innehålla praktiska övningar och handfasta tips på hur man som organisation, kommun eller myndighet kan jobba med dessa frågor.   — Frågor kring hat på nätet och källkritik online har aldrig varit viktigare än idag. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda den här konfe

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum