Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

EU-pengar till flyktingprojekt

Dela

Projekt i Växjö, Karlstad och Skåne hör till dem som får stöd via EU:s utbildnings- och ungdomsprogram Erasmus+. Många projekt fokuserar på flyktingsituationen, på att motarbeta fördomar och på att främja integration.

Totalt har Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) fördelat mer än 14 miljoner kronor till 37 projekt.

- Det är glädjande att så många projekt väljer att arbeta med dessa viktiga frågor. Insatserna behövs, säger Lena Nyberg, generaldirektör för MUCF.

Några exempel:

Föreningen Projektor i Växjö får 174 000 kronor för att genom ett ungdomsutbyte skapa en kortfilm som kan användas av staden för att välkomna nyanlända unga.

Carlstad Youth Association får 390 000 kr för att hålla en utbildning med ungdomsledare från sex länder. Syftet är att lära sig mer om diskriminering, extremism, nationalism och intolerans.

Integration för alla (Örkelljunga och Klippan) får 876 000 kronor för att ta fram och sprida ett metodmaterial för ungdomsledare som arbetar med flyktingar, nyanlända och långtidsarbetslösa ungdomar.

Kulturföreningen Spiritus Mundi (Malmö) får 210 000 kronor för Our Lives – Capacities, en tredelad ungdomsledarutbildning som genomförs i Storbritannien, Sverige och Norge. Syftet med projektet är att deltagarna ska bli bättre på att arbeta med flyktingar.

Den nordiska nykterhetsorganisationen Nordgu får 112 000 kronor för att ge möjlighet för tre volontärer från tre länder att arbeta med social inkludering och inkluderande mötesplatser.

Mer information om Erasmus+ http://www.mucf.se/erasmus-plus

Presskontakt: Vendela Engblom, kommunikatör, 08-566 219 61, vendela.engblom@mucf.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

08-56621900https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

MUCF i ALMEDALEN. HELA PROGRAMMET - ALLA SAMARBETEN!29.6.2018 10:37Pressmeddelande

Årets Almedalsvecka närmar sig. Det är mycket roligt och med stolthet som vi presenterar vårt fullspäckade schema. Vi deltar i nästan 20 seminarier och arrangerar 4 egna evenemang som ni gärna får titta extra på. De behandlar angelägna frågor i vår samtid: unga hbtq-personers utanförskap på arbetsmarknaden; unga nyanländas rätt att få information om kropp, hälsa och sexualitet; varför det är viktigt för demokratin att arrangera skolval för elever samt hur föreningslivets villkor skiljer sig åt mellan storstad och landsbygd. MUCF är också inbjudna att delta i många andra spännande seminarier, till exempel hos Nordiska Ministerrådet, Ideella trädgården, Sveriges Skolledarförbund, ABF, SKL, Utbildningsradion, Maskrosbarn, FUB, SKB, PwC, Polismyndigheten, Fryshuset och 1,6-miljonerklubben.

Almedalen 2018: Hur funkar sex och relationer i mitt nya land? Unga nyanlända får stöd på Youmo.se.26.6.2018 13:00Pressmeddelande

Hur fungerar sex, kärlek och jämställdhet i Sverige? Hur kan unga nyanlända få den kunskap de har rätt till, stöd till att bearbeta trauma och lära sig bygga meningsfulla relationer i ett land med nya sociala koder? I Almedalen bjuder Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) in till paneldebatt och workshop om den populära webbplatsen Youmo.se.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum