Djurens Rätt

EU uppmanas att stoppa bidrag till tjurfäktning

Dela

På bara ett par dagar har organisationen Djurens Rätts upprop mot att EU-bidrag ska kunna gå till tjurfäktning nått över 28 000 namnunderskrifter. Nu hoppas organisationen kunna påverka budgetomröstningen i parlamentet på onsdag, den 28 oktober.

Uppropet som lades upp under lördagen fick snabbt stor uppmärksamhet i sociala medier. På Facebook har inläggen delats mer än 10 000 gånger och på Instagram uppmanade artisten Danny Saucedo sina fans att skriva under.

- Djurplågeri kan aldrig accepteras som underhållning och det är oacceptabelt att EU indirekt subventionerar tjurfäktning, säger Camilla Björkbom, förbundsordförande för Djurens Rätt.

Djurens Rätt uppmanar nu till ett stopp av subventionerna. På onsdag - den 28 oktober - finns en möjlighet att stoppa bidragen. Då röstar EU-parlamentet om EU:s budget för 2016 och den estniske EU-parlamentariker Indrek Tarand har lagt ett tilläggsförslag - Amendment 22 - om att EU-bidrag inte ska kunna gå till tjurfäktning.

Nyckelord

Bilder

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 45 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. Det är alla medlemmar och gåvogivare som är Djurens Rätt.

Vi har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Vi är också granskade och godkända av Givarguiden. Djurens Rätt har funnits sedan 1882.

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum