Djurens Rätt

Eurogroup for Animals och Fur Free Alliance uppmanar Sverige att avveckla sin pälsdjursfarmning

Dela

I ett brev till Sveriges landsbygdsminister Sven-Erik Bucht uppmanar Eurogroup for Animals och Fur Free Alliance ministern att lyssna på opinionen och avveckla minkfarmning.

I brevet skriver de internationella djurorganisationerna om opinionsundersökningen från Djurens Rätt/Demoskop som visar att 8 av 10 svenskar inte tycker att det ska vara tillåtet att föda upp minkar i bur för sin päls.

- Det faktum att en majoritet av väljarna i samtliga politiska riksdagspartier vill se en avveckling sänder en tydlig signal till den svenska regeringen. Sverige har tidigare tagit viktiga steg som lett till avvecklingen av räv- och chinchillafarmning. Jag hoppas att Sverige fortsätter att prioritera frågor om djurvälfärd genom att nu avveckla minkfarmningen, säger Joh Vinding, ordförande för Fur Free Alliance.

Nyckelord

Bilder

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 45 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. Det är alla medlemmar och gåvogivare som är Djurens Rätt.

Vi har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Vi är också granskade och godkända av Givarguiden. Djurens Rätt har funnits sedan 1882.

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum