Switzerland TourismSwitzerland Tourism

Europas största uppblåsbara vattenrutschbanan kommer tillbaka till Schweiz i sommar!

Dela

Förra sommaren fick många turister i den lilla staden Morgins i Schweiz möjligheten att testa Europas största vattenrutschbana: Splash Your Mountain! I år har den lilla staden ännu större planer... Det är inte bara en gigantisk vattenrutschbana, som byggs upp på gräsbevuxna backar, utan i år kommer det också att finnas en zip-line, foodtrucks och en speciell vattenrutschbana för mindre barn! Evenemanget kommer att äga rum under en hel månad, vilket gör det till ett av de mest imponerande utomhusevenemangen i Schweiz i sommar.

Förra sommaren fick många turister i den lilla staden Morgins i Schweiz möjligheten att testa Europas största vattenrutschbana: Splash Your Mountain! I år har den lilla staden ännu större planer... Det är inte bara en gigantisk vattenrutschbana, som byggs upp på gräsbevuxna backar, utan i år kommer det också att finnas en zip-line, foodtrucks och en speciell vattenrutschbana för mindre barn! Evenemanget äger rum under en hel månad, vilket gör det till ett av de mest imponerande utomhusevenemangen i Schweiz i sommar.

Den nederländska organisationen Splash Waterslides har fallit pladask för de schweiziska bergen och vill få så många som möjligt att njuta av den fantastiska naturen och olika sportaktiviteter. "Det är underbart att se när turister i Alperna njuter av sin semester. Naturen är helt annorlunda i Schweiz än i ”platta” Nederländerna. Vi tycker att Splash är ett utmärkt komplement till den övriga evenemangskalendern i Schweiz ", säger Mark Verhoeven, VD för Splash Waterslides.

Förra året blev evenemanget uppmärksammat över hela världen. De flesta besökarna kom från Europa, men även besökare från USA, Brasilien och Japan ville glida nerför den enorma uppblåsbara vattenrutschbanan. En maxhastighet på 55 km per timme uppmättes.

Även om förra året var en stor framgång, fanns det utrymme för förbättringar. I år bygger Splash också upp en enorm zip-linje bredvid vattenrutschbanan, för de som ytterligare behöver en adrenalinhöjning. Det kommer därtill att installeras en vattenrutschbana för barn mellan sex och tolv år, till rabatterat biljettpris.

Vill du bara koppla av och njuta av skådespelet med lite mat och dryck? Det är inga problem. Det kommer att finnas flera foodtrucks och barer, som kommer att servera alla typer av drycker, inklusive lokalt bryggt öl.

Datum: 28e juli - 26e augusti 2018

Plats: Piste Géant, Morgins, Schweiz

Kostnad:
Big slide (från 12år): ca. 35 CHF för 2tim
Kids slide (för åldrar 6-12år): appr. ca. 24 CHF för 2tim
Zipline (min. vikt: 30 kg, min. längd: 130 cm): ca. 19 CHF

För mer information, se webbplatsen: splashyourmountain.com eller Facebook @splashwaterslides samt Facebookeventet Splash Waterslides!

Använd gärna bilderna och videon nedan!

Contact person: Mark Bos, +31 6 3448 4698, m.bos@splashwaterslides.com

Nyckelord

Kontakter

Mark Bos, +31 6 3448 4698, m.bos@splashwaterslides.com

Bilder

Länkar

Om

Switzerland Tourism
Switzerland Tourism
Box 26143
100 41 Stockholm

+46 8 500 215 00http://myswitzerland.com

Grüezi. Bonjour. Buongiorno. Allegra. 

Switzerland Tourism är Schweiz nationella marknadsförings- och försäljningsorganisation, med nära samarbeten med lokala partners och leverantörer i Schweiz. Ett land idealiskt för resor, semestrar och kongresser.

Vi kan hjälpa dig som journalist med pressresor, bilder för publicering, information om och länkar till våra partners i Schweiz.
 
Övrig information finns på vår hemsida: myswitzerland.com