Linköpings stift

Europas största vandring startar i Vadstena måndag 19 juli

Dela

Pilgrimscentrum i Vadstena inbjuder press att närvara vid starten av klimatvandringen Pilgrim's Walk for Future som går från Vadstena ända fram till klimattoppmötet i Glasgow i november. Vandringen startar måndag 19 juli klockan 08.30 i Vadstena. Pilgrim's Walk for Future är en gigantisk manifestation på nästan 200 mil. I 100 dagar pilgrimsvandrar en grupp med Annika Spalde i spetsen genom Sverige, Danmark, Tyskland, Nederländerna och Storbritannien för att slutligen nå fram till Glasgow och klimatmötet COP26.

Måndagen den 19 juli kl. 8:30 startar vandringen med en Sändningsmässa i klosterkyrkan. Vi samlas sedan i klosterträdgården där vi inviger den stora vandringen med tal och presentationer. Alla som befinner sig i Vadstena är inbjudna att vandra med de första stegen på den långa vandringen i en manifesterande klimatmarsch genom staden som avslutas vid stadsgränsen. Åtta vandrare kommer att vandra hela vägen Vadstena-Glasgow - dessa tillsammans med anslutande dagsvandrare fortsätter sedan sin långa vandring genom Sverige och vidare i Europa.

Invigningen kommer dessutom att live-sändas för våra drygt 800 deltagare som deltar runt om i Sverige med egna vandringar.

Vi inbjuder press att närvara denna morgon. Vandringsledare Annika Spalde ger gärna intervjuer och berättar om vandringen.

Kontakter

Kontaktuppgifter:
Annika Spalde, vandringsledare och diakon
073-095 94 53
annika.spalde@svenskakyrkan.se

Emanuel Eriksson, pilgrimsutvecklare och pressansvarig
073-022 26 58
emanuel.eriksson@svenskakyrkan.se

Bilder

Ladda ned bild
Annika Spalde leder klimatvandringen Vadstena-Glasgow 2021. Foto: Moa Karlberg
Annika Spalde leder klimatvandringen Vadstena-Glasgow 2021. Foto: Moa Karlberg
Ladda ned bild

Om

Linköpings stift
Linköpings stift
Ågatan 65 (Box 1367)
581 13 Linköping

013-24 26 00https://www.svenskakyrkan.se/linkopingsstift

 

Bakgrundsfakta: 

Walk for future har under våren vuxit till en landsomfattande rörelse. Ca 50 pilgrimsvandringar för klimatet har redan arrangerats där över 5 miljoner steg har registrerats. 

- Vi hade aldrig vågat hoppas på en sådan uppslutning kring Pilgrim’s Walk for Future. Vi hinner inte med att besvara alla förfrågningar och förslag på samarbeten. Runt om i hela Sverige och Norden har redan 5 170 200 steg för klimatet registrerats i vår stegräknare och då har inte ens den officiella vandringen startat, säger Emanuel Eriksson.

Du kan se vår kampanjsida och stegräknare här:
https://www.walkforfuture.se/ 

Alla stift i Svenska kyrkan har egna sidor där du kan se hur stiftens församlingar arrangerar egna vandringar under Walk for futures flagg. Vi har samlat dessa sidor här: 

https://walkforfuture.se/skapa-en-egen-vandring/se-alla-vandringar-som-arrangeras/#arrangerade-vandringar-svanska-kyrkan 

I skrivande stund är vi uppe i 812 registrerade deltagare för vandringen. Personer som vill delta på olika sätt. Dels genom att vandra med vissa etapper, dels arrangera egna vandringar. 


Boken vi tagit fram sålde slut redan första veckorna och vi har redan fått trycka upp en ny upplaga. 

https://walkforfuture.se/skapa-en-egen-vandring/verktygsl-da/den-officiella-vandringsboken-walk-for-future 

Idag syns våra vandringar på världens största plattform för klimatengagemang – Fridays for futures ”Map of actions” där du kan registrera en Walk for future direkt från fridaysforfuture.org 

https://walkforfuture.se/skapa-en-egen-vandring/se-alla-vandringar-som-arrangeras/

 

Följ Linköpings stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum