Europcar

Europcar slår omsättningsrekord

Dela

Europcar har en stark sommar i ryggen och augusti var företagets bästa omsättningsmånad någonsin. Inför hösten ser det gröna mobilitetsföretaget en fortsatt stor efterfrågan från både privatpersoner och företag.

- 2021 har varit ett mycket bra år för Europcar, återhämtningen är stark. Försäljningen totalt i landet är hittills i år nära nivån som rapporterades innan pandemin. I Stockholm, Göteborg och Malmö ser vi högre omsättningsnivåer än innan pandemin. Vi är väldigt glada att så många kunder uppskattar vår gröna profil och hållbara vagnpark, säger Cathrin Idén, Chief Commercial Officer på Europcar.

Efterfrågan på elbilar har ökat kraftigt under 2021 och under sommarmånaderna har Europcar haft en beläggning på 76,4 % på sin allt större vagnpark av elbilar. De ser också en fortsatt hög andel förfrågningar från företagskunder som är i behov av mobilitetslösningar för sina anställda trots att tjänsteresorna minskat kraftigt under pandemin.

- Vi märker en stor skillnad på antalet förfrågningar från både nya och gamla företagskunder som ser över sina tjänstebilar. Vi har kunder som minskat tjänsteresorna med 69 % jämfört med 2019 och många företag som är i samma sits börjar nu titta på möjligheterna till alternativa mobilitetslösningar istället för traditionella tjänstebilar, säger Cathrin Idén.

Europcar har under sommaren erbjudit kunder flera olika typer av mobilitetslösningar. Dels mikromobilitet i form av möjligheten att hyra elmotorcykeln Seat Mó. I fjol påbörjade även Europcar i mindre skala uthyrning av husbilen Volkswagen Grand California. Projektet slog väl ut och i år skalade bolaget upp med att erbjuda husbil för uthyrning i Stockholm, Göteborg och Malmö. Två viktiga steg på vägen att bli en ledande multimodal leverantör av hållbara mobilitetstjänster.

Vi tror att vägen till hållbar mobilitet nås genom ökad elektrifiering, ökad delning och att erbjuda fordon matchade för ditt aktuella behov. Denna vision återspeglas i våra flexibla mobilitetslösningar. Oavsett om ditt behov är timmar eller år – ifall du finns i storstad eller på landsbygd – så vill vi utmana gamla tankesätt och erbjuda ett flexiblare och hållbarare alternativ till det traditionella bilägandet. Vi är en stor aktör i Europa och i Sverige har vi 135 stationer och 5 000 bilar. Europcar drivs i Sverige av Europeisk Biluthyrning AB som är ett dotterbolag till Volkswagen Group Sverige AB.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Europcar
Europcar
Byängsgränd 14
120 40 Årsta

http://Europcar.se

Europcar är Europas ledande mobilitetsföretag och finns på 170 stationer runt om i landet. Bolaget drivs i Sverige av Europeisk Biluthyrning AB som är ett dotterbolag till Volkswagen Group Sverige AB.

Följ Europcar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europcar

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum