Europcar

Europcar slår omsättningsrekord

Dela

Europcar har en stark sommar i ryggen och augusti var företagets bästa omsättningsmånad någonsin. Inför hösten ser det gröna mobilitetsföretaget en fortsatt stor efterfrågan från både privatpersoner och företag.

- 2021 har varit ett mycket bra år för Europcar, återhämtningen är stark. Försäljningen totalt i landet är hittills i år nära nivån som rapporterades innan pandemin. I Stockholm, Göteborg och Malmö ser vi högre omsättningsnivåer än innan pandemin. Vi är väldigt glada att så många kunder uppskattar vår gröna profil och hållbara vagnpark, säger Cathrin Idén, Chief Commercial Officer på Europcar.

Efterfrågan på elbilar har ökat kraftigt under 2021 och under sommarmånaderna har Europcar haft en beläggning på 76,4 % på sin allt större vagnpark av elbilar. De ser också en fortsatt hög andel förfrågningar från företagskunder som är i behov av mobilitetslösningar för sina anställda trots att tjänsteresorna minskat kraftigt under pandemin.

- Vi märker en stor skillnad på antalet förfrågningar från både nya och gamla företagskunder som ser över sina tjänstebilar. Vi har kunder som minskat tjänsteresorna med 69 % jämfört med 2019 och många företag som är i samma sits börjar nu titta på möjligheterna till alternativa mobilitetslösningar istället för traditionella tjänstebilar, säger Cathrin Idén.

Europcar har under sommaren erbjudit kunder flera olika typer av mobilitetslösningar. Dels mikromobilitet i form av möjligheten att hyra elmotorcykeln Seat Mó. I fjol påbörjade även Europcar i mindre skala uthyrning av husbilen Volkswagen Grand California. Projektet slog väl ut och i år skalade bolaget upp med att erbjuda husbil för uthyrning i Stockholm, Göteborg och Malmö. Två viktiga steg på vägen att bli en ledande multimodal leverantör av hållbara mobilitetstjänster.

Vi tror att vägen till hållbar mobilitet nås genom ökad elektrifiering, ökad delning och att erbjuda fordon matchade för ditt aktuella behov. Denna vision återspeglas i våra flexibla mobilitetslösningar. Oavsett om ditt behov är timmar eller år – ifall du finns i storstad eller på landsbygd – så vill vi utmana gamla tankesätt och erbjuda ett flexiblare och hållbarare alternativ till det traditionella bilägandet. Vi är en stor aktör i Europa och i Sverige har vi 135 stationer och 5 000 bilar. Europcar drivs i Sverige av Europeisk Biluthyrning AB som är ett dotterbolag till Volkswagen Group Sverige AB.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Europcar
Europcar
Byängsgränd 14
120 40 Årsta

http://Europcar.se

Europcar är Europas ledande mobilitetsföretag och finns på 170 stationer runt om i landet. Bolaget drivs i Sverige av Europeisk Biluthyrning AB som är ett dotterbolag till Volkswagen Group Sverige AB.

Följ Europcar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europcar

Hemester på hjul med VW Grand California hos Europcar5.5.2021 15:31:00 CEST | Pressmeddelande

Europcar fortsätter att vara ledande i branschen på hållbar mobilitet. Nu växer sortimentet med campingbilen VW Grand California 600. I spåren av corona är semester i Sverige det nya. Europcar utökar nu sin fordonsflotta med ett antal fullt utrustade VW Grand California. Från och med mitten av maj finns husbilen VW Grand California tillgänglig för en semester med full frihet, bekväm och säker resa på vägen samt hög standard på boendet. Campingbilarna finns bokningsbara i Stockholm, Göteborg och Skellefteå med första uthyrning vecka 20. I bokningspaketet ingår utöver all tänkbar utrustning även lämning och hämtning på hemadressen i Stockholms- och Göteborgsområdet samt slutstädning och utvändig tvätt. ”Svenska folkets intresse för semester på hemmaplan är minst lika stor i år som förra året. Förfrågningarna till Europcar om husbilsuthyrning har varit stor och vi vill givetvis tillgodose behovet på marknaden med en semester i husbil som är ett fantastiskt sätt att uppleva Sverige. När bi

Europcar fortsätter som partner till Svenska Ishockeyförbundet!30.4.2021 11:00:00 CEST | Pressmeddelande

Europcar har varit partner till Svenska Ishockeyförbundet de senaste fyra åren och väljer att förlänga samarbetet. Europcar har sedan länge haft ett nära samarbete med idrottsklubbar och föreningar i hela Sverige. ”Europcar älskar sport” är verkligen ingen överdrift. Partnerskapet med Svenska Ishockeyförbundet känns därför helt naturligt. "Europcar som är den ledande leverantören av hållbar delad mobilitet, är stolta att kunna jobba vidare med Svenska Ishockeyförbundet. Vi erbjuder säkra, hållbara och effektiva transporter för såväl klubbar, medlemmar och landslagen. Vår ambition är att hjälpa till och skynda på med omställningen till fossilfria transporter. Med vårt breda utbud kan vi erbjuda den bil som behövs när den behövs, både för transport av personer och utrustning. Tillsammans kommer vi fokusera på jämställdhet, omställning till fossilfria transporter för ett bättre samhälle och miljö”, säger Marco Tiempo – Business Area Manager och ansvarig för sponsring, Europcar. ”Ishockey

Europcar fortsätter sitt engagemang i svensk utförsåkning26.2.2021 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Europcar har varit en partner till det svenska alpina landslaget under snart tio år och väljer nu att förlänga sitt engagemang fram till 2022. Under avtalsperioden kommer de synas i samband med några av förbundets största nationella cuper – Lilla världscupen och Bauhaus Alpine Elite Tour Som sponsor till förbundet vill man vara med och stötta hela den svenska alpina rörelsen. - Vi vill vara en del av den svenska alpinsporten och kunna underlätta tillfälliga behov av transporter på ett effektivt sätt för såväl klubbar som landslag oavsett om man vill hyra en buss för att kunna åka flera tillsammans eller om det saknas bilar till läger och tävlingar. Därför har vi tagit fram ett specialerbjudande för alla Sveriges alpina klubbar, med en egen bokningssida, där rabatterna ligger med från början. Förhoppningen är att vi ska kunna hjälp till med en hållbar mobilitet från gräsrot till landslag när behovet uppstår. Marco Tiempo – Business Area Manager, Europcar Under många år har Europcar vari

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum