Europcar

Europcar Sverige stöttar Vi-skogens arbete för ett bättre klimat

Dela

Mobilitetsföretaget Europcar utökar sitt hållbarhetsarbete genom att stödja biståndsorganisationen Vi-skogen, som är verksamma i östra Afrika. Europcar kommer bidra till att Vi-skogen kan plantera fler träd och fortsätta bekämpa klimatförändringarna.

- Jag är både glad och stolt att vi på Europcar återigen har ett aktivt CSR-samarbete. Genom vårt samarbete med Vi-skogen kan vi bidra till att bekämpa både fattigdom och klimatförändringar genom att plantera träd. Det känns väldigt bra att vi är med och bidrar. Vår ambition och vårt mål är att det i framtiden ska bli många fler planterade träd, säger Cathrin Idén, Chief Commercial Officer på Europcar Sverige.

Samarbetet mellan Europcar och Vi-skogen innebär att Europcar inledningsvis kommer bidra till att 4 000 träd planteras i östra Afrika. Europcar kommer också tillsammans med Vi-skogen genomföra utbildningar internt för att öka kunskapen om Vi-skogens arbete, problematiken som avskogning innebär för både människa och natur och hur klimatförändringarna kan bekämpas.

- Vi har valt att samarbeta med Europcar eftersom de har en genuin strävan efter att bli ett mer hållbart företag och samtidigt inspirera allmänheten till ett mer hållbart resande, vilket är viktigt för både samhälle och miljö, säger Vi-skogens Ingrid Lundberg, Head of Unit Strategic Relations and Major Grants.

Vi-skogen är en svensk biståndsorganisation som arbetar med att utbilda småskaliga jordbrukare i östra Afrika i hållbara jordbruksmetoder och agroforestry – att plantera träd varvat med grödor. Detta bidrar till minskad fattigdom och hunger, ett bättre klimat, mer biologisk mångfald, ökad jämställdhet och att böndernas ekonomiska situation förbättras. Vi-skogen arbetar i Kenya, Rwanda, Uganda och Tanzania.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Europcar
Europcar
Byängsgränd 14
120 40 Årsta

http://Europcar.se

Europcar är Europas ledande mobilitetsföretag och finns på 170 platser runt om i landet. Bolaget drivs i Sverige av Europeisk Biluthyrning AB som är ett dotterbolag till Volkswagen Group Sverige AB.

Följ Europcar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europcar

MABI Sverige och Europcar Sverige inleder strategiskt samarbete7.11.2022 13:30:00 CET | Pressmeddelande

MABI Sverige och Europcar Sverige har undertecknat ett avtal om strategiskt samarbete, vilket innebär att ett samägt företag mellan MABI Sverige och Europcar Sverige nu grundas och kommer initialt börja leverera olika typer av bil- och logistikrelaterade tjänster till båda ägarbolagen. Samarbetet stöder bolagens strategiska mål att utveckla sina verksamheter och tjänster på ett kostnadseffektivt och hållbart sätt. Bolagen bedömer att de genom samarbetet kommer uppnå betydande kostnadsbesparingar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum