European Energy

European Energy fortsätter arbetet för en solcellspark på Hästhagsmossen

Dela

European Energy tar nu nästa steg i etableringen av en solcellspark på den färdiganvända torvtäkten Hästhagsmossen i Vislanda. Bolaget har inlett arbetet med en miljökonsekvensbeskrivning som kommer att lämnas in till Länsstyrelsen i Kronobergs län under hösten.

Hästhagsmossen
Hästhagsmossen

– Vår högsta prioritet är att marken ska användas på ett hållbart och miljömässigt bra sätt samtidigt som vi bidrar med stor klimatnytta genom att producera stora mängder grön energi, säger Peter Braun, chef för projektutveckling i Sverige, Norge och Finland vid European Energy.

Planerna är att bygga en solcellspark på 69 MW på Hästhagsmossen och därmed årligen producera förnybar energi motsvarande drygt 15 000 villahushålls årsförbrukning av el. European Energy arrenderar marken av en lokal markägare.

Att Länsstyrelsen i Kronobergs län har infört ett tillfälligt förbud för anläggning av solcellsparken i väntan på en miljökonsekvensbeskrivning är en helt naturlig del av processen och ger European Energy en möjlighet att redovisa solcellsparkens miljö- och klimateffekter. En naturvärdesinventering kommer att genomföras inom kort.   

­– Vi kommer att göra en noggrann och gedigen genomgång av eventuell påverkan i området för att kartlägga alla miljöaspekter. Därefter hoppas vi att det blir grönt ljus att gå vidare med planerna, säger Peter Braun.

En solcellspark på Hästhagsmossen skulle ge klimatvinster inte bara i form av förnybar energi utan också genom ökad biologisk mångfald.

– Där vi bygger solcellsparker gör vi insatser för att stimulera artrikedomen bland både växter och djur. Plantering av ängsväxter i anslutning till solcellsparken på Hästhagsmossen skulle förbättra livsmiljön för exempelvis bin och fjärilar, säger Peter Braun.

Kontakter

Bilder

Hästhagsmossen
Hästhagsmossen
Ladda ned bild
Hästhagsmossen
Hästhagsmossen
Ladda ned bild
Hästhagsmossen
Hästhagsmossen
Ladda ned bild

Om

European Energy
European Energy
Östra Varvsgatan 4
211 75 Malmö

+46 709 56 00 80https://europeanenergy.com/se

European Energy är ett danskt företag som utvecklar, bygger och driver vind- och solkraftparker samt Power-to-X-anläggningar i ett stort antal länder, både i Europa och globalt. Sverige är en av bolagets nyckelmarknader. European Energys verksamhet är helt inriktad på grön energi och omställning till 100 procent förnybar energiproduktion. Läs mer om European Energy på LinkedIn eller www.europeanenergy.com/se

Följ European Energy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från European Energy

Solcellsparken i Svedberga ett steg närmare förverkligande5.11.2021 14:09:56 CET | Pressmeddelande

Energimarknadsinspektionen, Ei, har beslutat att ledningsnätet inom den planerade solcellsparken i Svedberga utanför Helsingborg och anslutningsledningar till transformatorstation omfattas av undantaget från nätkoncession enligt ellagen. Det innebär att European Energy har kommit ett steg närmare att förverkliga projektet som årligen kan tillföra förnybar el motsvarande 35 000 villahushålls årsförbrukning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum