Umeå kommun

Europeiskt toppmöte inom social hållbarhet hålls i Umeå

Dela

Tisdagen den 17 september välkomnar Umeå deltagare från 14 länder till ett toppmöte om framtidens städer och människorna som ska leva i dem. Mötet European Social Progress Cities Summit är det första i sitt slag och ett resultat av Umeås silverplats i European Capital of Innovation 2018.

– Umeå är ett av de bästa europeiska exemplen på att öppenhet, tillit och tillgänglighet är starka motorer för innovationer och utveckling. Många städer blickar mot oss när de funderar på hur de ska ta nästa steg i sin utveckling och vi blickar ut internationellt för kunna nå våra tillväxtmål på ett hållbart sätt, säger Janet Ågren (S), vice ordförande, kommunstyrelsen, Umeå kommun.

Silverplatsen i European Capital of Innovation är inte det enda erkännandet som tilldelats Umeå på senare år. Efter kulturhuvudstadsåret 2014 har Umeå även varit finalist i European Green Capital 2016, 2017 och 2018, European Smart Cities Lighthouse sedan 2016, samt att arbetet med social hållbarhet har varit en central pusselbit för att övre Norrland kunde nå positionen som Europas mest socialt progressiva region i den senaste mätningen.

– Det förstärks av våra fina betyg i SCB:s medborgarundersökning där vi är den stadskommun i Sverige som kvinnor helst rekommenderar andra att flytta till. Vi har en bra position inför framtiden, men med en tillväxttakt som vår måste vi också vara ödmjuka inför de utmaningar vi står inför, säger Janet Ågren.

Vi bjuder in media att delta under hela konferensen under tisdagen den 17 september, på P5 i kulturhuset Väven i Umeå. En målsättning är att konferensen ska leda till offentliggörandet av en deklaration i slutet av dagen. Vi har även avsatt tid för möten med media efter deklarationen nedan. Se bifogat program.

Anmäl ditt deltagande i konferensen till mattias.mitz@umea.se.

Varmt välkommen!

Hålltider tisdag 17 september

Konferensvåningen P5 i kulturhuset Väven

9.00   Konferensen inleds, keynote-tal

15.00 Gemensam deklaration

16.00 Avslutning och möjligheter till intervjuer och möten

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum