Norrköpings kommun

Eva Besterman blir ny HR-direktör

Dela

Eva Besterman blir ny HR-direktör för Norrköpings kommun. Eva kommer närmast från Region Östergötland där hon varit administrativ chef och verksamhetschef för HR.

Eva Besterman. Bild: Region Östergötland.
Eva Besterman. Bild: Region Östergötland.

– Jag är glad över att ha fått det här spännande uppdraget och jag ser verkligen fram emot att få utveckla och driva HR-frågor för Norrköpings kommun. Som ledare drivs jag av att skapa ett öppet klimat där medarbetarna känner sig trygga, delaktiga och kan bidra med sitt engagemang. Norrköping är en spännande plats som genomgår en stor förvandling och det ser jag fram emot att få vara en del av, säger Eva Besterman ny HR-direktör.

HR-direktören har en viktig roll i organisationen med uppgift att leda och utveckla det strategiska HR-arbetet med sikte på såväl dagens som framtidens utmaningar. Fokusområden är att skapa och arbeta med effektiva processer, utveckla kommunens arbete med tillitsbaserat ledarskap och skapa en sund arbetsmiljö som stimulerar medarbetarnas engagemang och delaktighet.

– Jag är nöjd över att kunna presentera Eva Besterman som ny HR-direktör. Medarbetarna är vår viktigaste tillgång och Eva har en bred erfarenhet inom HR vilket kommer väl till pass i vårt arbete med att utveckla och stärka oss som arbetsgivare, säger kommundirektör Anna Thörn.

Eva tillträder sin tjänst 1 september 2021.

Kontakt:
Eva Besterman
Titel: ny HR-direktör
Telefon: 070-190 20 60

Anna Thörn
Titel: kommundirektör
Telefon: 073-020 20 36

________________________________________________
Avsändare: Louise Flygt, kommunikationsdirektör
Telefon: 076-128 11 94

Bilder

Eva Besterman. Bild: Region Östergötland.
Eva Besterman. Bild: Region Östergötland.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Sammanfattning av Norrköpings kommuns arbete i samband med covid-19 vecka 1730.4.2021 13:58:14 CEST | Pressmeddelande

Norrköpings kommun arbetar med fortsatt beredskap för att förhindra och hantera eventuell smittspridning samt andra konsekvenser av coronapandemin. Här följer en sammanfattning av kommunens arbete under vecka 17. Läget är allvarligt och kommunen vill uppmana alla att handla ensamma, hålla avstånd, följa restriktioner och rekommendationer samt stanna hemma vid minsta symtom.

Första bygglovet godkänt för Norrköpings nya stadsdel Inre hamnen26.4.2021 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

Nu är det första bygglovet för Inre hamnen godkänt. Det är HSB Östra med en tomt i centrala delarna av området som är först ut av de nio aktörer som valts ut för att utveckla stadsdelen i den första etappen. Det innebär att Norrköping nu tar ytterligare ett steg framåt i utvecklingen av en ny levande och nytänkande stadsdel. Under slutet av 2021 planeras bygget av de första bostäderna i kvarteret komma igång.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum