Kungliga Operan

Eva Dahlgren live på Kungliga Operan

Dela

För första gången på Kungliga Operan: Två unika konserter med Eva Dahlgren tillsammans med Kungliga Hovkapellet och dirigent Hans Ek, den 27 och 28 augusti. »I mitt huvud ser jag hur publiken har fått säkerhetsbälten i stolarna. Det ska bli en kittlande, hisnande musikresa och frisyrerna ska stå på ända när vi är klara«, säger Eva Dahlgren. Biljetterna släpps den 29 mars.

Eva Dahlgren, foto Sanna Dahlén
Eva Dahlgren, foto Sanna Dahlén

En starkt lysande artist som aldrig vill sluta överraska även efter mer än 45 år på scenen, i samarbete med Kungliga Hovkapellet och dirigent Hans Ek, vars arrangemang har nått långt utanför de klassiska rummen. Med Eva Dahlgren på Kungliga Operans stora scen kan vi vänta oss en lika intim som storslagen kväll, med en ny symfonisk twist på många glömda skatter. »Jag har skrivit så mycket musik som bara har spelats live några enstaka gånger. Nu ska jag äntligen få ge de udda men i mitt tycke vackra sångerna nytt ljus och sammanhang«, säger Dahlgren. 

Dirigent/arrangemang: Hans Ek

Ljus: Linus Fellbom

Elektroniskt arrangemang: Johannes Berglund

musiker ur Kungliga Hovkapellet

Produktionen är ett samarbete mellan Kungliga Operan och All Things Live. Biljettsläpp tisdagen den 29 mars kl10.00 på operan.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Eva Dahlgren, foto Sanna Dahlén
Eva Dahlgren, foto Sanna Dahlén
Ladda ned bild

Om

Kungliga Operan
Kungliga Operan
Box 16094
103 22 Stockholm

08-791 43 00https://www.operan.se/

Kungliga Operan är sedan 1773 Sveriges nationalscen för opera och balett.

Följ Kungliga Operan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungliga Operan

Askungen går sin egen väg i vårens stora familjebalett18.5.2022 14:01:47 CEST | Pressmeddelande

Koreograf Tamara Rojo förlägger den klassiska sagan till Stockholm, dit Askungen anländer ensam och på flykt. Den tonåriga Askungen tvingas kämpa för att få vara sig själv och när den stora danstävlingen ska hållas till prinsens ära stoppas hon från att komma in på slottet. Men med hjälp av sina vänner lyckas hon till sist knipa en plats både i tävlingen och i prinsens hjärta. Kostymerna är designade av modeskaparen Christian Lacroix som också skapat scenbilden tillsammans med den internationellt hyllade ljus- och videodesignern Tobias Rylander, mest känd från populärmusikens livescener. Premiär på Kungliga Operans scen den 25 maj kl 19.

Urpremiär för Sova vaken – en liten opera om stora känslor10.5.2022 09:20:00 CEST | Pressmeddelande

Guns mamma och pappa bråkar ständigt och håller på att skiljas – då börjar hennes katt Majs plötsligt att prata med henne. Den nyskrivna operan Sova vaken tar den unga publikens känslor och fantasi på allvar. Unga på Operans föreställning har urpremiär hos Parkteatern i Stockholm den 6 augusti, för att till hösten bege sig på turné med Riksteatern barn och unga och möta publik i hela landet.

Urpremiär för Hjärtat inuti - en egensinnig och sinnlig upptäcktsfärd för barn med funktionsvariation2.5.2022 04:00:00 CEST | Pressmeddelande

Ett nytt verk speciellt skapad för barn med funktionsvariation av koreografen och konceptkonstnären Dalija Acín Thelander, som tidigare har gjort Myriader av världar för Kungliga Operan. »Verket bottnar i idén om leken som något icke-dömande, ibland meningslöst eller ologiskt, men fyllt med spänning. Ibland skapar leken överraskningar, ibland misslyckanden – vilket också är väldigt viktigt«, säger Dalija Acín Thelander. Hjärtat inuti är ett samarbete mellan Unga på Operan och Unga Klara och har urpremiär den 7 maj på Unga Klaras scen Akvariet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum