Grafiska Företagen

Eva Glückman blir ny vd för Grafiska Företagen

Dela

Eva Glückman har utsetts till ny vd för Grafiska Företagen. Hon efterträder Ravindra Parasnis som går i pension efter drygt sex år som förbundets vd. Eva som idag är Grafiska Företagens förhandlingschef tillträder befattningen den 1 januari 2022.

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Eva som förbundets nya vd. Arbetsgivarfrågorna är och förblir det tyngsta benet i verksamheten och här besitter Eva stor erfarenhet och kompetens.  Hon har dessutom utmärkta förutsättningar att tillsammans med Grafiska Företagens medarbetare fortsätta stötta medlemsföretagen i bland annat hållbarhets- och kompetensförsörjningsfrågor. Att vi gjort en internrekrytering gör att vi får en kontinuitet samtidigt som vi drar nytta av Evas redan etablerade nätverk bland medlemsföretag, motparter och inom Svenskt Näringsliv, säger Thorbjörn Sagerström, ordförande för Grafiska Företagen.

Eva är utbildad jurist och har tidigare varit chefsjurist på Transportföretagen och förhandlare på bland annat dåvarande KFS. Hon började på Grafiska Företagen i januari 2014.

– Jag är mycket stolt över mitt kommande uppdrag som vd. Grafiska Företagen finns tillhands för sina ca 400 medlemmar. Branschen och beteenden förändras och inom ramen för förbundets roll vill jag vara med och driva frågor som underlättar för medlemsföretagen att bedriva sin affärsverksamhet, säger Eva Glückman.

Kontakter

Bilder

Om

Grafiska Företagen
Grafiska Företagen
Storgatan 19
Stockholm

http://www.grafiska.se

Grafiska Företagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för den grafiska industrin. Våra drygt 400 medlemsföretag med ca 12 000 anställda utvecklar, förpackar och distribuerar budskap för hela samhället.

Den grafiska industrin som omsätter ca 38 miljarder kronor har en viktig uppgift i marknadsekonomin, demokratin och i utbildningen. Grafiska Företagen inspirerar till nytänkande för ökad konkurrenskraft.

 

Följ Grafiska Företagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Grafiska Företagen

Avtalsyrkanden växlade mellan Grafiska Företagen och GS-facket20.12.2019 08:55:44 CET | Pressmeddelande

I dag växlade Grafiska Företagen avtalsyrkanden med sin motpart GS-facket. Avtalen som ska förhandlas med GS-facket är Infomedia- och Förpackningsavtalen. För Grafiska Företagen är det viktigt att slå vakt om de svenska företagens konkurrenskraft. Eftersom alla konjunkturindikatorer pekar nedåt måste det finnas en återhållsamhet i löneökningstakten för att svenska företag ska kunna bibehålla och stärka sin konkurrenskraft.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum