IKEA

Eva Lilja Löwenhielm ny designchef på IKEA

Dela

I sin roll som designchef på IKEA of Sweden kommer Eva Lilja Löwenhielm att leda teamet av designer och ansvara över utvecklingen av IKEAs designidentitet för att säkra att sortimentet skapar en bättre vardag för de många människorna. Eva Lilja Löwenhielm tillträder sin nya tjänst den första september 2019.

– Jag har alltid beundrat IKEA och deras styrka och resurser att göra skillnad i människors vardag. Det ska bli mycket spännande att vara en del av IKEA och leda designagendan tillsammans med mitt blivande team och kollegor. Jag älskar att skapa vackra och mer hållbara produkter genom att använda resurser på ett smart sätt. Och att göra produkter överkomliga för de många människorna runt om i världen, säger Eva Lilja Löwenhielm.

I rollen som designchef kommer hon att leda designagendan för att säkra IKEA-identiteten och alla delar av demokratisk design i produktutvecklingen. Förutom att leda teamet av inhouse-designer, kommer Eva Lilja Löwenhielm att leda och utveckla nätverket av frilansande formgivare och samarbeten med designskolor för att säkra att IKEA alltid ligger i framkant inom design och kreativitet. 

– Som designchef vill jag använda min kunskap, mina estetiska värderingar och styrka inom form och funktion för att stötta, dela med mig, och inspirera till ny design. Jag ser framemot ett tätt samarbete med andra discipliner – tekniker, produktutvecklare, leverantörer, innovatörer och inredningsspecialister. Tillsammans fortsätter vi resan att utveckla fantastiska produkter, säger Eva Lilja Löwenhielm.

Med en examen från Beckmans Designhögskola inom produkt- och inredningsdesign, och en bakgrund inom detaljhandel, inredning, reklam och möbelbranschen har hon varit en del av den skandinaviska designscenen i nästan två decennier. Senast har hon drivit en tvärdisciplinär designstudio i Stockholm med fokus på produktdesign, bostads- och kommersiella interiörer samt visuella butikskoncept.

Evas resa inom IKEA började 1996 med ett stipendieprojekt. Sedan dess har hon fortsatt att arbeta som frilansdesigner för IKEA och har formgivit möbler och inredningsdetaljer som blivit storsäljare och ikoner.  

– På IKEA ser vi fram emot att välkomna Eva Lilja Löwenhielm som ny designchef. Med sin bakgrund som designer kommer hon att tillföra mycket kompetens, kunskap och nya perspektiv. Eva kommer att leda vår designagenda och tillsammans med våra designer vara en del av att utveckla fantastiska och prisvärda produkter för de många människorna, säger Emma Dafnäs, Range and Product Design Manager, IKEA of Sweden.

Kontakt för mer info: pressoffice.rangesupply@inter.ikea.com, +46 732 321300

Bilder

Ladda ned bild
EKERÖ fåtölj, design Eva Lilja Löwenhielm
EKERÖ fåtölj, design Eva Lilja Löwenhielm
Ladda ned bild
LÅNGFJÄLL kontorsstol, design Eva Lilja Löwenhielm
LÅNGFJÄLL kontorsstol, design Eva Lilja Löwenhielm
Ladda ned bild
IKEA PS 1999 fåtölj, design Eva Lilja Löwenhielm
IKEA PS 1999 fåtölj, design Eva Lilja Löwenhielm
Ladda ned bild

Om

IKEA
IKEAIKEAs vision är att skapa en bättre vardag för de många människorna, vilka innefattar våra medarbetare, våra kunder och alla människor vår verksamhet berör. IKEA-produkterna består av rätt kombination av form, funktion, kvalitet, hållbarhet och ett lågt pris – vi kallar det Demokratisk design. IKEA grundades i Älmhult 1943. Idag finns 20 IKEA-varuhus, en kökspop-up samt e-handel i Sverige. Varuhusen hade 38,1 miljoner besök och hemsidan 90 miljoner besök under verksamhetsåret 2017. I Sverige finns cirka 11 000 medarbetare inom IKEA-koncernen, varav cirka 8 200 inom varuhusorganisationen.

www.IKEA.se.twitter.com/IKEASverige

Följ IKEA

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IKEA

Hållbart och cirkulärt när nyheterna radas upp under årets Democratic Design Days4.6.2019 11:17:33 CESTPressmeddelande

Democratic Design Days är IKEAs årliga event där journalister från hela världen bjuds in för att ta del av alla kommande nyheter, innovationer, designsamarbeten, trender och framtidsspaningar. Under 2019 års upplaga väntas över 300 journalister från 50-talet länder anlända Älmhult. Merparten av nyheterna är inom ramen för hållbarhet och cirkularitet, i syfte att underlätta för IKEAs kunder att kunna minska sin klimatpåverkan och förbrukning av naturens resurser.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum