Svenska Handbollslandslaget

Evelina Eriksson ansluter till VM-truppen

Dela

Målvakten Evelina Eriksson kommer i kväll att landa i Spanien och skrivs in i den svenska VM-truppen inför matchen mot Norge på lördag. Hon ersätter Martina Thörn.

Evelina Eriksson. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Handbollslandslaget
Evelina Eriksson. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Handbollslandslaget

Efter fyra VM-matcher gör Sverige sitt första byte i den 18 spelare stora truppen. Målvakten Martina Thörn, som har bäst räddningsprocent av alla målvakter hittills i VM, lämnar truppen i kväll. Hon träffades i huvudet dubbla gånger i mötet med Puerto Rico och bedöms inte kunna vara tillbaka i spel förrän tidigast i mitten på nästa vecka.

– Det är förstås jättetråkigt för Martina som gärna hade stannat kvar och som förmodligen hade kunnat bli spelklar senare i turneringen, men samtidigt behöver vi tre målvakter som är aktuella för varje träning och match om något skulle hända. Det är också uteslutet att vi ska stressa för att Martina ska komma tillbaka snabbare, utan det här beslutet är lika mycket för Martinas skull och för det ansvar vi har för hennes välmående, säger förbundskaptenen Tomas Axnér som valt att kalla in Evelina Eriksson.

Eriksson är är regerande Champions League-mästare med norska Vipers och var med som reserv på plats under EM i Danmark för ett år sedan. Hon har hittills spelat två A-landskamper.

– Vi har fortsatt en oerhört stark målvaktstrio och Evelina har under hela uppladdningen och inledningen av mästerskapet varit standby och testats regelbundet för att kunna ansluta snabbt om något skulle hända, säger Axnér.

Schema, resultat, tabeller och svenska truppen

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Evelina Eriksson. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Handbollslandslaget
Evelina Eriksson. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Handbollslandslaget
Ladda ned bild

Om

Svenska Handbollslandslaget
Svenska Handbollslandslagethttps://www.handbollslandslaget.se/

 

Sverige är en av världens främsta handbollsnationer med 24 medaljer på seniorsidan i OS, VM och EM och såväl herr- som damlandslaget har det senaste decenniet nått minst semifinal i samtliga tre mästerskap. 2022 vann herrlandslaget EM-guld. 

Även på ungdomssidan är Sverige ofta med långt framme i de internationella mästerskapen och dessutom har vi landslag på såväl senior- som ungdomsnivå i beachhandboll.  

Sverige arrangerar regelbundet internationella mästerskap och 2023 kommer såväl herrarnas som damernas VM att spelas på svensk mark. 

Följ Svenska Handbollslandslaget

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Handbollslandslaget

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum