Trafikverket

Evenemangsstaden Göteborg underhålls

Dela

Snart är det dags för sommar och semester. Göteborg fylls av vimlande turister, konsertbesökare och fotbollsungdomar. Sol och salta bad vid Bohuskusten lockar också. Samtidigt behöver Trafikverket underhålla vägar, tunnlar och broar.

Fotograf: Kerstin Ericsson
Fotograf: Kerstin Ericsson

Sommaren är högsäsong för både vägarbeten och semesterresor med bil. För att du ska kunna färdas säkert är det viktigt att Trafikverket underhåller vägar, tunnlar och broar. Det ökar tillgängligheten och gör dina resor smidigare.

– Planera gärna din resa i förväg och ge dig själv gott om tid för att komma fram på ett säkert sätt i sommar, säger Bertil Hallman, trafikanalytiker på Trafikverket. 

Ett exempel på sommarens arbeten är Götatunneln som från och med den 25 juni endast är öppen för trafik västerut. Områden i närheten av Lilla Bommen och Gullbergsvass berörs också av arbeten. På E45 Gullbergsmotet är framkomligheten begränsad på grund av ombyggnad.

– Du som kommer västerifrån och ska in till Göteborgs centrala delar bör välja någon av lederna runt staden – Söderleden, Lundbyleden eller Hisingsleden – i stället för att köra igenom centrum, fortsätter Bertil Hallman. 

Om du tar bilen norrut och planerar att semestra i Bohuslän, tänk på att det pågår arbeten i Kungälv, på Orust och i Uddevallatunnlarna.

Vid Kungälvsmotet pågår beläggningsarbeten och på Orust byggs väg 160 om, vilket kan leda till begränsad framkomlighet. I Uddevallatunnlarna är ett tunnelrör avstängt från 31 juli, vilket medför dubbelriktad trafik i det andra tunnelröret. Detta betyder att det finns bara ett körfält i vardera riktningen.

Det finns flera anledningar till att arbetena görs på sommaren: Trafikverket är beroende av sommarvädret, och arbetspendlingen och yrkestrafiken är inte lika intensiv som under resten av året. När arbetena måste samsas med semestertrafiken, har du som förare en viktig roll.

För dig som kör är vägen bara en väg. Men för alla som arbetar med vägarbeten är vägen en utsatt och farlig arbetsplats. Där krävs extra mycket hänsyn och uppmärksamhet från dig när du passerar.

Nyckelord

Kontakter

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Bertil Hallman, Trafikanalytiker, 010-123 59 58

Bilder

Fotograf: Kerstin Ericsson
Fotograf: Kerstin Ericsson
Ladda ned bild

Länkar

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 8000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum