EVRY

EVRY förenklar låneprocessen för Landshypotek Bank

Dela

(Stockholm, 12 januari 2017) Landshypotek Bank och EVRY har ingått ett avtal om förenkling och effektivisering av bankens processer för lånehantering. Avtalet sträcker sig över en 3-årsperiod.

Landshypotek Bank är en medlemsägd nischbank som vänder sig till jord- och skogbrukssegmentet i Sverige. Banken, som grundades redan 1836, har ingått ett samarbete med EVRY för att förenkla och effektivisera processen med att ansöka och behandla lån.

EVRY bistår även med att konsolidera Landshypotek Banks interna applikationer. Handläggarna använder idag flera applikationer, och med den nya lösningen behöver de bara förhålla sig till en applikation. Landshypotek Bank kommer med den nya lösningen spara betydande belopp, och frigöra handläggartid som kan användas till andra och mer proaktiva kunduppgifter.

– Vi arbetar hela tiden för nya lösningar som effektiviserar våra processer och gör det bättre för kund. Med en modern teknisk plattform och hög kompetens kommer samarbetet med EVRY vara centralt för vår fortsatta utveckling inom det digitala området och därmed som bank, säger Liza Nyberg, VD på Landshypotek Bank.

– Vi är glada för att Landshypotek Bank har valt oss som samarbetspartner. Landshypotek Bank är upptagna av att göra skillnad för sina kunder och möta kundens förväntningar på de tjänster de tillhandahåller. Bankens nya plattform kommer vara ett gott fundament för detta, och kommer samtidigt göra det långt enklare att vidareutveckla och erbjuda nya produkter och närma sig nya kundsegment i framtiden, säger Wiljar Nesse, koncerndirektör för Financial Services i EVRY.

– Banksektorn är ett av EVRYs viktigaste tillväxtområden. Detta avtal bekräftar vår position som en leverantör till hela den nordiska marknaden inom lånehantering, avslutar Wiljar.

Kontaktpersoner
Wiljar Nesse, EVP Financial Services, EVRY, tel: +47 934 48 116
Viola Hellström, VP Communications Financial Services, EVRY, tel: +46 73 708 1727
Tomas Uddin, Marknads- och kommunikationschef på Landshypotek Bank, tel: +46 70 299 24 08

Om Landshypotek Bank
Landshypotek Bank är Sveriges nionde största bank med uppgift att tillhandahålla konkurrenskraftig finansiering till Sveriges jord- och skogsägare. Banken har även konkurrenskraftigt sparande för alla. Landshypotek Bank har närmare 160 medarbetare på 19 orter i Sverige. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

EVRY
EVRY
Ekensbergsvägen 113
171 79 Solna

+46 10 588 00 00https://www.evry.se

EVRY är ett ledande IT-företag på den nordiska marknaden med lokal närvaro på 50 orter. Genom en hög verksamhetskompetens från en rad branscher skapar EVRY värde för våra kunders affärer samtidigt som vi bidrar till utvecklingen av samhället. Vi hjälper våra kunder att få konkret nytta av IT genom hela värdekedjan, från lösningar och konsulttjänster till outsourcing.

EVRYs ungefär 9 000 medarbetare kombinerar lokal närvaro med en global leveransmodell och är ett bevis på att nordiska kunder får bäst service av dem som har en sann förståelse för nordiska företags förutsättningar och utmaningar. EVRY har en årlig omsättning på nästan 13 miljarder SEK och ägs av investmentbolaget Apax. Den svenska verksamheten har en årlig omsättning på ca 3,6 miljarder SEK och finns på 25 orter med 2 300 medarbetare.

Följ EVRY

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från EVRY

EVRY ASA: Fortsatt omsättningstillväxt och kraftigt förbättrad marginal jämfört med föregående år1.11.2017 11:25Pressmeddelande

(Fornebu den 1 november 2017) EVRY rapporterade en ökad omsättning samt ökade marginaler för det tredje kvartalet 2017 jämfört med samma kvartal föregående år. Företaget har upplevt positiv intäktstillväxt inom alla affärssegment under tredje kvartalet 2017 och de förbättrade marginalerna är resultatet av en effektiv affärsmodell och genomförandet av alla strategiska åtgärder som har inletts de senaste kvartalen.

EVRY ingår avsiktsförklaring om köp av Samlink för att stärka sin position i den finska bankmarknaden29.3.2017 11:32Pressmeddelande

(Oslo/Helsinki 29. mars 2017) EVRY har tecknat en avsiktsförklaring och är i exklusiva diskussioner om att förvärva Oy Samlink Ab, en ledande leverantör av IT-lösningar till banker i Finland. Som en del av dessa diskussioner kommer 50 banker, som i dag betjänas av Samlink, välja EVRYs kärnbankslösning som framtida IT-plattform. Ambitionen är dessutom att växa vidare i den finska marknaden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum