EVRY

EVRY förvärvar Findwise för att utöka kapaciteten inom kognitiv analys och avancerad sökteknik

Dela

(Stockholm, 11 april, 2018) EVRY har förvärvat Findwise AB, en ledande nordisk leverantör av avancerade sök-, analys- och Big Data-tjänster. Tillsammans får EVRY och Findwise en ökad kapacitet att leverera nya innovativa tjänster som hjälper våra kunder att komma till nya insikter och fatta beslut snabbare med mer precision.

Kenneth Karlsson, Senior Vice President, EVRY Digital Services, Catarina Gunneberg, CEO Findwise.
Kenneth Karlsson, Senior Vice President, EVRY Digital Services, Catarina Gunneberg, CEO Findwise.

Findwise sysselsätter idag 120 sökspecialister och data-analytiker som skapar lösningar för väletablerade, nordiska kunder genom långsiktiga relationer och återkommande affärer. Findwise är leverantörsoberoende och stödjer sina kunder genom att välja rätt plattform utifrån behov. Med sin expertis, en välutvecklad metodik och det egna ramverket Findwise i3, hjälper Findwise organisationer att identifiera, analysera och agera utifrån komplex information.

Idag har teknik byggd på artificiell intelligens och robotik utvecklats till att bli grunden för många organisationers digitala resa. Tekniken har kommit närmare verksamheten. För kunderna innebär detta att de med hjälp av avancerad analys kan automatisera processer och fatta mer exakta beslut, snabbare.

– Genom att kombinera våra styrkor kommer vi att bli en drivande kraft på den attraktiva marknaden för avancerad sökteknik, avancerad analys, AI och Big Data. Kunder kommer att ha tillgång till skalbara system med förmåga att förstå, resonera och lära från data. Med kognitiva och sökdrivna tjänster kommer EVRY och Findwise tillsammans kunna hjälpa kunder att bli ännu mer relevanta i den digitala tidsåldern, säger Björn Ivroth, koncernchef för EVRY.

– Findwise har i mer än ett decennium arbetat med metodik och expertis gällande användning av sökteknik och artificiell intelligens för att hantera stora och ostrukturerade datamängder. Med EVRYs starka kundbas och Strategic Design Lab’s kapacitet kommer vi att kunna frigöra vår fulla potential, snabbare. Vi kommer att ha fortsatt fokus på alla typer av informationsutmaningar för att ge kunder mer precisa insikter med direkta kopplingar till verksamhetsnyttan", säger Catarina Gunneberg, vd för Findwise.

Om transaktionen
Findwise har kontor i Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Warszawa. Som en del av den nordiska expansionen öppnade de nyligen ett kontor i Helsingfors. Findwise grundades 2005 och har erkänts som en av de bästa arbetsplatserna av Great Place to Work Europe och ett snabbväxande "gasellföretag" fyra år i rad.

Sammangåendet mellan EVRY och Findwise leder till betydande tillväxtmöjligheter inom olika områden, och EVRY får via förvärvet en nearshore-kapacitet i Polen i form av Findwises kontor i Warszawa. Dessutom möjliggör transaktionen att EVRY stegvis kan accelerera sin kognitiva satsning på den nordiska marknaden genom ökad expertis inom avancerad analys och ett förstärkt samarbete med partners som IBM, Google och Microsoft inom ett strategiskt viktigt område. Tillsammans med Findwise kommer EVRY att kunna skala och utveckla sin digitala satsning inom kognitiv analys med ett egenutvecklat och tekniskt fristående ramverk (Findwise i3).

Tack vare förvärvet kommer EVRY att påskynda utvecklingen av nya branschspecifika lösningar såsom API:er för finansiella tjänster, offentlig sektor och sjukvård, detaljhandel och logistik samt fordonsindustri.

Under 2017 uppnådde Findwise en intäkt på 106,7 miljoner kronor och ett EBITDA på 9,9 miljoner kronor.


Kontaktuppgifter:

Kenneth Karlsson, SVP EVRY Digital Services: +46 (0)70-669 61 21

Catarina Gunneberg, CEO Findwise, +46 (0) 708 504066

Geir Remman, VP Corporate Communications EVRY, +47 97055017

Om EVRY ASA

EVRY är en av Nordens ledande IT-service- och mjukvaruleverantörer och har cirka 10 000 kunder inom den privata och offentliga sektorn. Varje dag använder mer än 5 miljoner personer i Norden lösningar som levereras av EVRY. Genom sin starka lokala närvaro och djupgående tekniska och kommersiella insikt är EVRY en drivande kraft för innovation och modernisering hos kunderna. EVRY redovisade en omsättning på 12,6 miljarder SEK under 2017 och har cirka 8 500 anställda i åtta länder. Huvudkontoret ligger i Fornebu strax utanför Oslo, och bolaget är noterat på Oslobörsen. www.evry.com.

Om Findwise AB

Findwise grundades 2005 och är idag en viktig leverantör till många ledande nordiska aktörer. Med 120 sökspecialister och data-analytiker kan Findwise förbättra kundernas verksamhet genom att skapa lösningar för sökdrivna och datadrivna beslut. Kort sagt hjälper Findwise organisationer att hitta, analysera och agera på information. Findwise samarbetar med alla ledande sök-, analys- och Big Data-leverantörer och erbjuder expertkonsulttjänster för plattformar som IBM Watson, Splunk, ThoughtSpot, Solr, Elastic m fl. www.findwise.com

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Kenneth Karlsson, Senior Vice President, EVRY Digital Services, Catarina Gunneberg, CEO Findwise.
Kenneth Karlsson, Senior Vice President, EVRY Digital Services, Catarina Gunneberg, CEO Findwise.
Ladda ned bild

Länkar

Om

EVRY
EVRY
Ekensbergsvägen 113
171 79 Solna

+46 10 588 00 00https://www.evry.se

Om EVRY
EVRY är ett ledande nordiskt IT-tjänst- och programvarubolag med mer än 10 000 kunder i både privat och offentlig sektor. Mer än fem miljoner människor i de nordiska länderna använder dagligen lösningar som levereras av EVRY. Genom en stark lokal närvaro med djup teknisk och affärsmässig insikt är EVRY en drivande kraft för kundens innovation och förnyelse. EVRY hade 2016 en omsättning på NOK 12,2 miljarder och cirka 8500 medarbetare i nio länder. Huvudkontoret ligger i Fornebu utanför Oslo och aktien är noterad på Oslobörsens huvudlista. 

 

 

 

 

 

 

Följ EVRY

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från EVRY

Handelsbanken i Finland och EVRY ingår ett strategiskt avtal13.12.2018 06:51Pressmeddelande

(Stockholm, 13 december 2018) Handelsbanken Finland och EVRY har ingått ett avtal för leverans av nästa generation kärnbank- och betalningslösningar. Det samlade kontraktsvärdet uppgår till cirka NOK 650 miljoner under en period av åtta år (och i tillägg en option på två år). Detta är ett viktigt steg för EVRY i den finska marknaden för företagets strategi om att fortsätta växa i Norden och internationellt.

Mer innovation och bättre tjänster för digitala anställda hos SpareBank 112.11.2018 12:00Pressmeddelande

(Oslo den 12 november 2018) SpareBank 1 Alliansens nya samarbete med EVRY i samband med digitala arbetsplatstjänster är avsett att möjliggöra mer innovation och bättre service för anställda. Under det nya fyraåriga avtalet kommer EVRY att tillhandahålla server- och klientoperationstjänster detta inkluderar alternativ för bankerna i Alliansen att få tillgång till tjänster som beredskapslösningar och offentliga och privata molntjänster.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum